Centrul Nobel pentru Pace rupe parteneriatul cu Federaţia Internaţională de Fotbal

Parteneriatul 'Strângeri de  mână pentru pace', dintre organizaţiile Centrul Nobel pentru Pace de la Oslo şi FIFA.
Parteneriatul 'Strângeri de mână pentru pace', dintre organizaţiile Centrul Nobel pentru Pace de la Oslo şi FIFA. (fifa.com)

Federaţia Internaţională de Fotbal, organizaţie aflată în centrul unui scandal de corupţie fără precedent, şi-a exprimat dezamăgirea după anunţul făcut de Centrul Nobel pentru Pace de la Oslo, privind ruperea parteneriatului "Strângeri de mână pentru pace".

"FIFA este reticentă să accepte această abordare unilaterală în privinţa unei iniţiative comune între comunitatea fotbalului şi Centrul Nobel pentru Pace", a comunicat marţi instanţa fotbalistică mondială.

Cele două organisme colaborau în cadrul iniţiativei "Strângeri de mână pentru pace", promovată în urmă cu trei ani de Joseph Blatter, prin care căpitanii celor două echipe rivale se salutau, la fel şi arbitrii, înainte şi după o partidă.

"Această acţiune nu întruchipează spiritul de fair-play şi împiedică promovarea valorilor cheie ale consolidării păcii şi a luptei împotriva discriminării", adaugă FIFA în comunicatul său

Anunţul Centrului Nobel pentru Pace, care nu şi-a motivat decizia de a înceta colaborarea cu FIFA, a survenit la trei zile după ce Interpolul a suspendat un contract de 20 milioane euro în lupta împotriva trucării de meciuri.

Federaţia Internaţională de Fotbal este implicată într-un scandal de corupţie fără precedent, declanşat de justiţia americană, care a pus sub acuzare 14 înalţi oficiali ai forului fotbalistic mondial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport