Cel puţin 21 morţi într-un atentat asupra pelerinilor şiiţi în Pakistan

Cel puţin 21 morţi într-un atentat asupra pelerinilor şiiţi în Pakistan, 30 decembrie 2012 (A Majeed / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
30.12.2012

Cel puţin 21 pelerini şiiţi au fost ucişi duminică într-un atentat cu maşină capcană, în provincia Balucistan, din sud-vestul Pakistanului, potrivit presei locale.

Alţi 25 de pelerini au fost răniţi.

Bomba a fost declanşată prin telecomandă la trecerea unui convoi format din trei autocare în districtul Mastung, la aproximativ 30 de kilometri de capitala provinciei, Quetta. Pelerinii se îndreptau spre Iran. "Victimele sunt toate pelerini şiiţi", a declarat Tufail Baluch, un oficial local.

În jur de 180 de pelerini şiiţi pakistanezi se aflau în cele trei autocare care aveau ca destinaţie Iran, cea mai importantă ţară şiită din lume.

Aflată la graniţa cu Iranul, provincia Balucistan este afectată de violeneţele îndreptate împotriva minorităţii şiite, de atacurile combatanţilor talibani şi de disputele locale.

Rebelii din provincie au cerut în 2004 autonomie locală şi o mai bună împărţire a veniturilor rezultate din resursele miniere şi de gaz din regiune.

Atacurile cu bombă vizând forţele de securitate sunt frecvente în provincie, una dintre cele mai sărace din Pakistan.

Numeroase atentate din provincie au ca ţintă minoritatea şiită, care reprezintă circa 20% din populaţia Pakistanului, ţară musulmană cu 180 de milioane de locuitori.

De la începutul anului, peste 350 de şiiţi au fost ucişi în Pakistan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor