Cel mai longeviv om din lume are 112 ani şi îi plac dulciurile

Recordul Guinness pentru cea mai bătrână persoană din lume a revenit japonezului Masako Nonaka, în vârstă de 112 ani. Are mintea încă lucidă, şi îi plac dulciurile, opera, sumo şi băile termale.
Masazo Nonaka
Masazo Nonaka (captură web)

Masako Nonaka s-a născut în oraşul Ashoro, pe insula Hokkaido din Japonia, la 25 iulie 1905, acelaşi an în care Albert Einstein publica "Teoria relativităţii". Locuieşte împreună cu familia sa, care deţine şi un han cu "onsen" (izvoare termale, de origine vulcanică) de peste 100 de ani. Deşi se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, bărbatul nu are nevoie de nicio îngrijire deosebită, citeşte ziarul în fiecare zi, se uită la competiţiile de sumo şi ascultă operă.

Potrivit nepoţilor săi, bunicul foloseşte băile termale în fiecare săptămână, mănâncă în mod regulat dulciuri şi are o minte incredibil de lucidă. Ţara Soarelui Răsare este una dintre naţiunile cu cea mai mare speranţă de viaţă din lume.

Potrivit statisticilor din Cartea recordurilor, cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată a fost franţuzoaica Jeanne Calment, care a murit în 1997 la vârsta de 122 de ani şi 164 de zile.