Cel mai accesat tip de credit în 2012 a fost cel de nevoi personale

(photos.com)

Cel mai accesat tip de credit în 2012 a fost cel de nevoi personale (39,56 % din total), pe locul doi situându-se creditul pentru Prima Casă (13,52%), potrivit unui studiu realizat de platforma VreauCredit.ro, care are la bază aproximativ 30.000 de aplicaţii pentru credite.

Următoarele locuri sunt ocupate în ordine de creditul auto (12,15%), refinanţare nevoi personale (8,32%) şi creditul de nevoi personale cu ipotecă (4,82%).

“Comparativ cu anul 2011, numărul de aplicaţii pentru creditul Prima Casă a înregistrat o creştere cu peste 50%, ajungând pe poziţia a doua”, a declarat Alexandru Popescu, managing partner VreauCredit.ro.

În medie, aplicanţii pentru credite de nevoi personale au solicitat anul trecut sume în jurul valorii de 3.500 de euro sau echivalentul sumei in lei.

“O scădere relevantă s-a înregistrat pe segmentul refinanţării creditelor de nevoi personale, în 2012 ponderea acestora din total reducându-se cu 30%”, a precizat Alexandru Popescu.

Conform datelor din analiza VreauCredit.ro, peste 45 de procente din totalul aplicanţilor pentru credite de nevoi personale în 2012 au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. Cei mai puţini interesaţi de credite sunt cei sub 20 de ani, dar şi cei peste 50 de ani.

“După ce am analizat parametrii furnizaţi de platforma noastră, putem spune că profilul generic al românului care a aplicat pentru un credit de nevoi personale are următoarea structură: vârsta 20-30 de ani, venit mediu 460 euro, suma pentru care a aplicat 3.500 euro”, menţionează Alexandru Popescu.

Platforma VreauCredit.ro s-a lansat în aprilie 2006 ca o soluţie simplă de consiliere şi analiză pentru cei interesaţi de informaţii în vederea aplicării pentru un credit. Iniţial, VreauCredit.ro a acţionat ca un agregator de oferte al băncilor, în timp ajungând să fie un adevărat consultant pentru aplicanţi.

“Portalul se află în prezent la a treia versiune, pe care am lansat-o la începutul acestui an. Pe lângă informaţiile privind ofertele şi direcţionarea aplicaţiilor către bănci, prin acest proiect ne asumăm şi un rol educativ. Astfel, punem la dispoziţia celor care ne accesează informaţii şi ghiduri care explică pe înţelesul tuturor structura creditelor, a costurilor reale ale acestora şi a elementelor care trebuie luate în calcul atunci când ne decidem să accesăm un credit şi să începem o discuţie cu o bancă”, explică Alexandru Popescu.

În prezent, VreauCredit.ro înregistrează 100.000 utilizatori unici pe lună, cu număr de aproximativ 2.500 de cereri lunare trimise către bănci.