Cea mai mare fraudă din istoria Spaniei, adusă în faţa justiţiei

Balanţa justiţiei
Balanţa justiţiei (Epoch Times România)
Flori Mladin
31.03.2014

Astăzi începe procesul omului de afaceri spaniol Fernando Ferre Cardo, proprietarul celui mai mare lanţ hotelier din Ibiza, care este acuzat că ar fi comis cea mai mare fraudă din istoria Spaniei - 14,5 milioane euro, relatează El Pais.

Cardo este suspectat de evaziune fiscală, spălare de bani şi emitere de acte false. El deţinea cel mai mare lanţ hotelier din insulă, Grupul Playa Sol, având 40 de hoteluri şi blocuri de apartamente cuprinzând 11.000 de spaţii de cazare, pe perioada de vară angajând 1.000 de salariaţi.

Procurorii îl acuză pe omul de afaceri că a păgubit statul neplătindu-şi impozitele şi, totodată, i-a exploatat pe angajaţii săi care munceau câte 16 ore zilnic, cu 3,5 euro/oră, fără să aibă nicio zi liberă. Angajaţii lui Cardo erau racolaţi în majoritate dintre străinii care acceptau să lucreze în orice condiţii, potrivit declaraţiilor procurorilor.

Conform acestor acuzaţii, procurorii cer o pedeapsă de 81 de ani de închisoare pentru omul de afaceri în vârstă de 69 de ani şi o amendă de 18,2 milioane de euro. Totodată, Cardo trebuie să returneze la buget suma de 17 milioane de euro.

Cardo a mai primit o pedeapsă de doi ani de închisoare în 2009, după ce a ameninţat şi bătut 13 angajaţi din trei hoteluri în 2005.

De asemenea, acesta a mai fost amendat cu câteva milioane de euro, deoarece a încheiat contracte ilegale pentru lucrările de reamenajare a hotelurilor sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor