Cea mai mare bancă a Chinei opreşte o emisie de obligaţiuni

Teancuri de bancnote de 100 yuani.
Teancuri de bancnote de 100 yuani. (Getty Images)

Având în vedere creşterea deficienţelor de lichiditate şi a numărului de incidente de incapacitate de plată, piaţa chineză, deja opacă de obligaţiuni corporative, a înregistrat o problemă majoră în momentul în care una dintre cele mai mari companii miniere a eşuat să-şi plătească împrumuturile, provocând o îngrijorare deosebită cu privire la starea financiară a firmelor de profil şi a creditorilor lor, declanşând o vânzare în masă a obligaţiunilor emise de debitorii mai puţin performanţi din sector.

Cea mai notabilă evoluţie de până acum este că listarea obligaţiunilor blockchain ale China Construction Bank a fost amânată „la cererea emitentului” până la o notificare ulterioară, potrivit unei declaraţii din 13 noiembrie a bursei Fusang, unde trebuiau tranzacţionate.

După cum raportează Jack Martin de la CoinTelegraph, în prezent nu este clar când sau dacă va fi reprogramată vânzarea obligaţiunilor în viitor.

După cum transmitea Cointelegraph săptămâna trecută, CCB este a doua cea mai mare bancă din lume în ceea ce priveşte activele.

Aceasta planificase strângerea de până la 3 miliarde USD prin emiterea de obligaţiuni, cu o tranşă iniţială de 58 milioane USD, care urma să fie tranzacţionată live pe 13 noiembrie.

Obligaţiunile urmau să fie emise ca active digitale pe blockchain-ul Ethereum printr-o sucursală offshore a CCB pe mica insulă Labuan, Malaezia, cu o reputaţie de paradis fiscal.

Jetoanele digitale urmau să se vândă la o valoare nominală de 100 USD fiecare, permiţând atât instituţiilor, cât şi investitorilor privaţi să ia parte la vânzare.

Bursa Fusang, unde trebuiau tranzacţionate obligaţiunile, este reglementată şi în Labuan şi sprijină tranzacţionarea criptomonedelor, ceea ce înseamnă că investitorii ar fi putut schimba sume în bitcoin cu dolari pentru a participa la vânzare.

Nu se ştie în acest moment când sau dacă vânzarea va fi reprogramată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie