Un nou tronson al Autostrăzii Soarelui, inaugurat săptămâna viitoare

.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Tronsonul Cernavodă-Medgidia al Autostrăzii Soarelui urmează să fie inaugurat săptămâna viitoare, pe 19 iulie, au anunţat oficiali de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Traficul se va desfăşura pe o singură cale, în regim de drum naţional, iar deschiderea oficială a circulaţiei va avea loc pe 19 iulie, de la ora 11.00, la Nodul rutier Cernavodă. Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi a anunţat recent că începând din 20 iulie se va putea circula de la Bucureşti la Constanţa, pe autostradă.

"În 20 iulie, pe sectorul Medgidia - Cernavodă se dă drumul în regim de drum naţional, cu indicatoare de drum naţional, cu restricţiile de drum naţional, tocmai pentru a facilita accesul turiştilor la mare. Se va circula cu maxim 80 de kilometri la oră, pe o singură cale, pe două benzi, o bandă pe fiecare sens. De la Medgidia la Constanţa, inclusiv centura municipiului Constanţa, va fi în regim de autostradă, cu toate segmentările, cu măsurile pentru siguranţa circulaţiei, se va circula cu 130 de kilometri pe oră. Considerăm că este foarte util să asigurăm accesul turiştilor la mare, vedeţi ce se întâmplă în fiecare sfârşit de săptămână şi nu numai", a afirmat ministrul Ovidiu Silaghi.

Termenul final la Autostrada Soarelui este la începutul anului viitor, însă ministrul Silaghi a estimat că şantierul va fi închis mai repede.

Ministerul Transporturilor a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, constructorul angajat să realizeze tronsonul Cernavodă - Medgidia, apoi a fost organizată o nouă licitaţie câştigată de consorţiul Astaldi - Max Boegl, acelaşi care lucrează şi la tronsonul Medgidia - Constanţa. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmează să fie finalizaţi complet în ianuarie 2013.

În iulie 2011, s-a deschis circulaţia pe 21 de kilometri din autostradă, de la Murfatlar la Constanţa, iar timp de două luni circulaţia s-a desfăşurat pe o singură cale până în septembrie, când a fost deschis traficul şi pe cealaltă cale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie