Ce va face Udrea dacă va deveni şefă la PDL

Elena Udrea, PDL
Elena Udrea, PDL (Epoch Times România)

Măsurile propuse de Elena Udrea, în eventualitatea în care va deveni preşedinte al PDL, au fost prezentate de aceasta pe blogul personal şi fac parte din moţiunea cu care va candida la Convenţia Naţională.

"Moţiunea are ca punct de plecare o constatare simplă: că Partidul Democrat Liberal se află la finalul unui drum şi la finalul unui ciclu politic şi are nevoie de înnoire. A fost un drum început de Traian Băsescu şi care ne-a adus cele mai importante succese electorale. Acum, partidul se află în faţa unui test major: al schimbării. România din 2013 este mult diferită faţă de România din 2000 şi 2004, iar românii au cerut PDL să se schimbe. În ultimele luni am amânat această schimbare şi înnoire de care partidul are nevoie. Partidul s-a baricadat în interior şi s-a izolat. PDL a pierdut un milion de voturi de la locale la parlamentare pentru că nu am înţeles cât de important este să arătăm că partidul se reîncarcă cu energie, că aduce oameni noi şi că propune idei noi", a precizat Udrea.

Pentru a ţine pasul cu schimbările care se produc în România, inclusiv modificarea Constituţiei şi regionalizarea, Udrea este de părere că PDL nu comunică pe aceste teme majore şi nu ia măsuri pentru a fi competitiv pe viitor.

"Obiectivul candidaturii mele şi ceea ce trasez în această moţiune este un plan de înnoire pentru Partid Democrat Liberal. Îmi propun ca împreună cu o echipă de lideri puternică şi energică să recâştigăm statutul de partid cu cei mai mulţi votanţi din România, partidul care îşi asumă guvernarea şi conduce ţara", a scris Udrea pe blog.

Politica pragmatismului este cea care va avea succes la generaţia celor de 30 - 40 de ani, este de părere Udrea care a adus în discuţie ipoteza formării unui noului partid democrat liberal.

Candidata a menţionat "urgenţa de a uni forţele de centru-dreapta sub umbrela Noului Partid Democrat Liberal, de a renunţa la experimentele unor alianţe greşit calculate".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne