Ce soluţie propune Ciolacu pentru rezolvarea problemei lipsei de medici în spitalele din România

Marcel Ciolacu
Andrei Popescu
29.05.2024

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că soluţionarea problemei lipsei de medici în spitalele din România necesită o “reaşezare a sistemului” medical.

“Am pornit acest amplu program de dezvoltare, împreună cu Ministerul Sănătăţi şi din fonduri europene, şi bugetul de stat, şi din împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii, aproape trei miliarde şi jumătate de euro în toată ţara. (...) Cred că problema care este şi la Râmnic este şi la Buzău, şi nu numai, în multe locuri din ţară, problema medicilor, de a acoperi absolut toate secţiile, o să facă parte dintr-un program naţional astfel încât atractivitatea să fie pentru fiecare zonă în parte.

Trebuie o reaşezare a sistemului. Am ajuns la un efort bugetar de peste un miliard de euro pe lună pentru întreg sistemul de sănătate şi cu regret spun că încă sunt ştiri că nu există medicamente, încă sunt ştiri că nu sunt medici pe toate secţiile. Dar, odată cu dezvoltarea infrastructurii, automat revine şi atractivitatea”, a precizat Ciolacu, citat de Agerpres, după ce a vizitat Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

De asemenea, Ciolacu l-a felicitat pe primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Valentin Cîrjan, pentru eforturile pe care le face în a atrage medici şi a-i determina să rămână în spital.

“Eu ştiu eforturile pe care le faci tu, ştiu că achiţi chiria medicilor care se instalează, ai primă de instalare, achiţi transportul. Deci, niciun guvern nu poate să pună nimic în aplicare fără un parteneriat cu autorităţile locale. Nu pot decât să te felicit, Sorin, şi, că până acum, ai toată susţinerea întregii echipe, fiindcă cred că aici se vede diferenţa, când lucrează o echipă împreună şi trage în aceeaşi direcţie. Îl felicit şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Neagu, pentru implicarea directă pe care a avut-o în toată această perioadă la Râmnic”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor