CE neagă că MOL se retrage din Nabucco

Epoch Times România
24.04.2012

Comisia Europeană neagă că firma ungară MOL sau alţi participanţi la Nabucco ar urma să se retragă din acest proiect, a declarat purtătorul de cuvânt al CE pentru energie, Marlene Holzner.

Anterior, şi consorţiul Nabucco a anunţat că nu are nicio dovadă care să sugereze că Ungaria sau compania sa, MOL, se va retrage din proiectul de gazoduct.

Premierul Viktor Orban a declarat marţi că firma ungară MOL ar putea renunţa la proiectul gazoductului Nabucco, în care este implicată şi România. ”Nu sunt un expert, dar din ce am văzut compania ungară MOL se pregăteşte să renunţe la întregul proiect”, a declarat marţi, la Bruxelles, Viktor Orban, adăugând că proiectul se confruntă ”cu probleme”.

Acţionarii Nabucco sunt MOL din Ungaria, RWE din Germania, OMV din Austria, Bulgargaz EAD din Bulgaria, Transgaz din România şi Botas din Turcia.

Gazoductul ar urma să transporte 31 de miliarde de metri cubi de gaze din regiunea caspică în Europa, pentru a reduce dependenţa europenilor de gazul rusesc.

Construcţia conductei de 4.000 de kilometri ar urma să fie demarată în 2013 şi să fie dată în funcţiune în 2017.

Proiectul a întâmpinat însă numeroase dificultăţi şi toţi mai mulţi experţi apreciază în ultima vreme că el nu se va concretiza.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor