Cazul Skripal. MAE a declarat persona non-grata un diplomat rus

Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)

Ministerul Afacerilor Externe a reacţionat în urma atacului de la Salisbury declarând un diplomat rus persoana non-grata, reiese dintr-un comunicat remis luni de instituţia condusă de Teodor Meleşcanu.

"Urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, MAE consideră că atacul de la Salisbury reprezintă o ameninţare la adresa securităţii colective şi a dreptului internaţional. Conform concluziilor, Consiliul European este de acord cu evaluarea Guvernului Regatului Unit potrivit căreia este foarte probabil ca Federaţia Rusă să fie responsabilă de atac şi cu faptul că nu există altă explicaţie plauzibilă.

Precizăm că, în solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii, conform dispoziţiilor Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice, MAE a notificat Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata şi că este obligat să părăsească teritoriul României", a transmis MAE.

Reamintim că fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă din oraşul britanic Salisbury în 4 martie. Testele au descoperit că cei doi au fost otrăviţi cu o substanţă neurotoxică de uz militar numită Noviciok. O substanţă foarte toxică ce poate fi fatală când este folosită chiar şi în cantităţi mici. Cei doi se află în spital în stare gravă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne