Căutarea pilotului planorului dispărut continuă. Peste 850 de persoane iau parte la operaţiuni

Planor
Planor (Aeroclubul României)
Loredana Diacu
08.08.2015

Peste 850 de pompieri, jandarmi, poliţişti, militari, salvamontişti, pădurari şi voluntari participă, sâmbătă, la misiunea de căutare a pilotului planorului dispărut joi 6 august a.c., informează MAI.

Potrivit MAI, în urma analizelor care au avut loc la finalul primei zile de căutări, vicepremierul Gabriel Oprea a dispus ca un număr de 210 pompieri din ISU Dolj, Teleorman, Vâlcea, Bacău, Vrancea, Alba, Mureş, Călăraşi şi din Unitatea Ciolpani, să se alăture forţelor mobilizate deja pentru această operaţiune de căutare. Aceste forţe suplimentare au intrat în dispozitiv în această dimineaţă având la dispoziţie 8 autocamioane şi 4 şenilate (3 în Braşov şi una în Prahova). Misiunile de astăzi se vor desfăşura în judeţele Braşov, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa.

Totodată, în judeţul Braşov a fost amplasat un punct de comandă mobil coordonat de prim-adjunctul şefului IGSU, care va conduce din teren operaţiunile de căutare de la sol, se precizează în comuniatul de presă remis Epoch Times.

Pilotul dispărut joi este căutat şi cu 2 elicoptere ale MAI şi 4 ale MApN, acestora urmând să li se alăture aparate de zbor aparţinând Aeroclubului României. Primele zboruri de căutare au început în jurul orei 6.30, fiind vizată, în primă fază, zona Bran, Sinaia, Predeal.

La fel ca în ziua de vineri, au fost stabilite sectoare de căutare, atât pentru echipajele de la sol, cât şi pentru aparatele de zbor.

Reamintim că joi, în jurul orei 21.50, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a fost sesizat de către ROMATSA că un planor care a decolat în jurul orei 12.30 de la Aerodromul Ghimbav nu a mai revenit la bază. Potrivit presei, pilotul în vârstă de 56 de ani, pe nume Mircea Crăciun, avea "mare experienţă" şi executa un zbor privat în zona Postăvarul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor