Cataramă: USR e un partid în moarte clinică, riscă să nu intre în Parlament, dar noi îl băgăm în seamă / Replică dură

Viorel Catarama (Facebook)
Andrei Pricopie
10.07.2024

Scandal în direct la TV. Invitat în emisiunea "Bună, România", liberalul Viorel Cataramă a susţinut că USR "este un partid în moarte clinică", deşi acesta are un "marketing" bun, nu merită mare atenţie pentru că va dispărea de pe scena politică. A primit în schimb o replică dură de la deputata USR Diana Stoica.

Viorel Cataramă: Eu trebuie să remarc un lucru pentru care trebuie să felicit USR. Pentru marketing. Este un partid în moarte clinică, şi intrăm în discuţii etc. Îmi aduc aminte de doamna Lasconi care a spus, ştiţi, domnul Ciucă ar trebui să mă susţină pe mine... este lipsă de maturitate politică. Deci un partid în moarte clinică ce riscă să nu intre în Parlament şi noi îl băgăm în seamă datorită unui marketing excepţional. Felicitări, doamnă, pentru marketing, dar uşor, uşor o să ieşim din acest marketing, pentru că sunt lucruri mai importante de discutat decât a ne certa cu dvs.

Diana Stoica: Eu ştiu că PSD şi PNL au dorit să fie un partid-stat în România şi să fie doar ei doi, cum a fost până nu cu mult timp în urmă, şi să facă ce ar vrea dânşii. Vă rog, nu vă mai faceţi griji pentru USR şi pentru scorul pe care îl avem.

Viorel Cataramă: Eu îmi aduc aminte de domnul Ciuhandu care era primarul oraşului Timişoara şi PNŢ sub umbrela CDR nu a intrat, din păcate, în Parlament şi a dispărut ca partid.

Radu Buzăianu: Şi preziceţi acelaşi destin pentru USR? De ce?

Viorel Cataramă: Pentru că şi-au îndepărtat baza electorală stabilă. Au renunţat la "fără penali în funcţii publice". Aşa o mare greşeală nu poţi să faci. Aşa cum am face noi o greşeală acum să renunţăm la cota unică. Niciodată, cu PNL la guvernare, cota unică nu se va modifica.

Radu Buzăianu (jurnalist): Aţi mai făcut o greşeală. Eu am mai auzit PNL spunând ceva la un moment dat. Niciodată cu PSD. Votaţi-ne să vă scăpăm de PSD. Şi acum suntem încercuiţi de PSD.

Diana Stoica: Au mai spus şi altceva - că nu o să mărească taxele. Au crescut de trei ori în ultimele 12 luni.

Viorel Cataramă: Noi avem una dintre cele mai prietenoase fiscalităţi. Pe ce bani vreţi să se plătească sănătatea, învăţământul şi ce ziceţi dvs.?

Radu Buzăianu: Trebuie să clarificăm. Toţi politicienii vin şi spun că este prea ridicată taxarea pe muncă. Şi dvs. spuneţi altceva.

Viorel Cataramă: Pe capital. La taxarea pe muncă este la nivelul Uniunii Europene.

Diana Stoica: E cea mai mare din Uniunea Europeană. Eu vă spun aşa: În România, dvs. aţi câştigat alegerile acum 4 ani, spunând votaţi PNL ca să scăpaţi de PSD, dvs. aţi adus PSD la guvernare. În aceeaşi Românie aţi spus noi nu vom creşte taxele românilor, le-aţi crescut de trei ori doar în ultimele 12 luni, şi în aceeaşi Românie eu personal am iniţiat, şi toate partidele din România au susţinut "fără penali în funcţii publice" care aduce o normalitate, este în vigoare de doi ani de zile, aşa că încetaţi cu aberaţiile acestea, pentru că în USR nu există nici măcar o persoană care să fie condamnată penal. Acesta este un narativ care ţine numai la membrii dvs. de partid probabil. Dar lupta dvs. nu ar trebui să fie cu mine, care reprezint un partid de dreapta, dvs. ar trebui să vă luptaţi cu PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor