Casa Albă: Politica faţă de Iran a rămas neschimbată

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei. (- / AFP / Getty Images)
Andrei Popescu
07.11.2014

Politica americană faţă de Iran nu s-a schimbat, a declarat un oficial al Casei Albe ca răspuns la un raport care susţine că preşedintele american Barack Obama a trimis o scrisoare liderului suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, referitoare la campania împotriva luptătorilor Statului Islamic.

Oficialul Casei Albe a mai declarat că nu se află în poziţia de a discuta despre corespondenţa privată dintre preşedintele american şi orice alt lider mondial. “Vă pot spune totuşi că politica pe care preşedintele şi administraţia sa au articulat-o în privinţa Iranului a rămas neschimbată.”

Oficialul a adăugat că SUA au discutat cu Teheranul despre campania împotriva Statului Islamic pe marginea negocierilor legate de programul nuclear iranian.

“Statele Unite nu vor coopera militar cu Iranul în acea campanie. Nu vom schimba informaţii cu iranienii, dar interesele lor în privinţa rezultatului reprezintă un aspect puternic asupra căruia încă se discută şi comentează”, a adăugat oficialul american.

Speakerul Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, a declarat că, în ceea ce priveşte acea scrisoare, el nu are încredere în liderii iranieni şi nu consideră că aceştia ar trebui implicaţi în lupta împotriva Statului Islamic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor