Cartel de droguri din Mexic practică canibalismul pentru a testa loialitatea noilor săi membri



Nazario Moreno, fondatorul cartelurilor mexicane de droguri La Familia Michoacana şi Cavalerii Templieri, ucis în martie 2014.
Nazario Moreno, fondatorul cartelurilor mexicane de droguri La Familia Michoacana şi Cavalerii Templieri, ucis în martie 2014. (Captură Foto)

Noii recruţi ai unui cartel mexican de droguri au fost forţaţi să mănânce inimile victimelor ucise pentru a-şi dovedi loialitatea faţă de grup, au declarat oficiali mexicani.

Recruţii care s-au alăturat cartelului La Familia Michoacana au fost forţaţi să consume organe umane interne în timpul unor ceremonii înfiorătoare de iniţiere prin care se urmăreşte identificarea şi înlăturarea informatorilor, duşmanilor şi a altor elemente neloiale.

Martorii au spus oficialilor guvernamentali ai securităţii cum cartelul La Familia şi un grup afiliat, numit Cavalerii Templieri, forţează uneori noii recruţi şi potenţialii membri ai cartelului să dezmembreze victimele în timp ce acestea sunt încă în viaţă.

Alfredo Castillo, comisar al securităţii federale pentru statul mexican Michoacan devastat de luptele între carteluri, a declarat la televiziunea locală: “Ritualurile variază de la dezmembrarea oamenilor pe care intenţionau să îi ucidă până la a le consuma inimile uneori.”

Acesta a afirmat că această practică nu este răspândită, dar că este îngrijorat că a avut loc, aparent, de câteva ori.

Castillo nu a vorbit despre cine a oferit mărturia şi nici nu a specificat când şi unde au avut loc presupusele ritualuri.

Ambele grupuri presupus canibale au fost înfiinţate de Nazario Moreno, cunoscut şi sub numele de “Cel mai Nebun”, un şef al crimei organizate care a fost ucis în martie 2014, deşi guvernul precedent l-a declarat în mod eronat mort în 2010.

Aceste informaţii macabre ies la iveală într-un moment în care Michoacan, un stat montan agricol din vestul Mexicului, a fost devastat de luptele dintre cartelurile de droguri şi justiţiarii care au ridicat armele împotriva cartelurilor, dar care ulterior s-au divizat în facţiuni violente.

Un schimb de focuri la mijlocul lunii decembrie între două grupări rivale a dus la moartea a 11 oameni şi a generat temeri că guvernul pierde controlul asupra statului după ce l-a împânzit cu trupe federale şi a făcut presiuni asupra justiţiarilor ca să intre într-o forţă poliţienească rurală neexperimentată.

Între timp, preşedintele mexican Enrique Pena Nieto înfruntă cea mai dură criză de la preluarea funcţiei, după aparenta ucidere a 43 de studenţi de către un cartel de droguri care colaborează cu poliţia coruptă din statul învecinat Guerrero.

Incidentul a declanşat proteste în masă împotriva guvernului, afectat în acelaşi timp şi de o serie de scandaluri, pe fondul conflictelor de interese, în care sunt implicaţi preşedintele şi ministrul său de finanţe.

De asemenea, peste 100.000 de oameni au fost ucişi în violenţele legate de cartelurile mexicane începând cu 2007.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe