Care este părerea lui Vasile Blaga despre scandalul Schengen provocat de Corlăţean

Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
02.03.2013

România nu trebuie să renunţe la aderarea la spaţiul Schengen, ci la ministrul de Externe, Titus Corlăţean, care a făcut declaraţii "iresponsabile", a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Iaşi, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

"Este o declaraţia iresponsabilă a domnului Corlăţean. Nu în termenii ăştia se pune problema. România nu trebuie să renunţe la Schengen, ci trebuie să renunţe la Corlăţean", a declarat Vasile Blaga.

Liderul PDL a mai precizat că România a cheltuit deja o mulţime de bani pentru a îndeplini condiţiile aderării la spaţiul Schengen, însă USL a dat ocazia statelor europene, prin atacarea statului de drept vara trecută, să aibă motive să lege MCV de intrarea în Schengen.

"Am cheltuit din bani europeni şi din bani publici peste 1,3 miliarde euro pentru a ne securiza frontierele. Am avut cea mai mare facilitate Schengen din istoria Uniunii Europene, respectiv 670 milioane de euro, pe care i-am absorbit toţi. S-au adăugat 500 de milioane de euro din bugetul de stat pentru contractul EADS, plus 300 de milioane de euro reprezentând fonduri de preaderare, pe PHARE. Din păcate, este legată în mod incorect aderarea la Schengen de MCV. Dar aici vinovat e USL, pentru că le-a dat acestor state în vară, când au atacat statul de drept, ocazia să aibă motive să lege MCV de intrarea în Schengen", a mai declarat Vasile Blaga.

O eventuală nouă decizie de amânare a aderării României la Schengen la Consiliul JAI de săptămâna viitoare va afecta "credibilitatea procesului", iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE, a declarat vineri seară ministrul de Externe, Titus Corlăţean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor