Care e strategia de comunicare a PDL cu şeful statului

Vasile Blaga , conferinţă de presă la sediul ARD
Vasile Blaga , conferinţă de presă la sediul ARD (Epoch Times România)

Reprezentanţii PDL nu vor mai intra în discuţie cu şeful statului şi îi vor răspunde doar dacă preşedintele mai intervine brutal în competiţia internă, le-ar fi declarat Vasile Blaga liderilor organizaţiilor judeţene PDL, conform unor surse.

"Noi nu intrăm într-o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, şi vom vorbi doar despre oamenii din PDL, ce trebuie făcut. Singura reacţie va fi, eventual, de răspuns dacă preşedintele mai intervine brutal în competiţia noastră internă. Noi nu ne-am dezis de parteneriatul cu Traian Băsescu şi am susţinut, în campania de referendum, statul de drept, în timp ce unii nu participau nici la dezbateri publice, nici la mitinguri", ar fi afirmat Blaga.

Declaraţia ar fi fost făcută la întâlnirea de duminică seară a liderilor PDL de la sediul central al partidului şi la care preşedintele Vasile Blaga şi-a prezentat viziunea privind evoluţia PDL. Blaga a apreciat că partidul ar trebui reconstruit şi ar trebui să se bazeze pe o echipă puternică.

"Să avem oameni care să placheze de la om la om lideri politici din USL! Trebuie promovaţi oameni care să performeze în discursul public şi să poată purta dezbateri tematice cu cei de la USL", a precizat Blaga.

Theodor Stolojan i-a îndemnat pe ceilalţi lideri ai partidului să nu se certe cu Băsescu: "Nu avem niciun interes să ne certăm cu Traian Băsescu. Nu trebuie să împingem conflictul în mass-media. Trebuie doar să spunem lucrurile reale. Chiar dacă măsurile la guvernare au fost corecte, contează percepţia oamenilor".