Elena Udrea: Actuala conducere a PDL se bucură de sprijinul adversarilor politici

Elena Udrea, PDL
Elena Udrea, PDL (Epoch Times România)

Actuala conducere a Partidului Democrat Liberal se bucură de sprijinul adversarilor politici, iar în partid se dau mesajele puterii, ale Uniunii Social Liberale, a susţinut sâmbătă, la România TV, Elena Udrea.

"Nu mai există comunicare demult în PDL. (...) În interiorul PDL se dau mesajele puterii, ale USL. Sunt aceleaşi critici la adresa PDL şi la adresa fostei guvernări pe care le formulează şi actuala putere. (...) Noi ne criticăm foştii miniştri, ne dezicem de foştii miniştri. Sunt mesajele pe care le dă actuala conducere. Nu poţi să-ţi negi propriul guvern. Sigur, am făcut şi greşeli. De ce nu vorbeşte actuala conducere a PDL de Oltchim, de şomajul în creştere? Ceea ce se întâmplă acum... se atacă partidul. (...) Sunt organizaţii care sunt scindate în acest moment", a arătat Udrea.

Ea a criticat lipsa de comunicare "cu baza" şi electoratul activ a conducerii partidului şi a susţinut că este nevoie de o schimbare a modului de funcţionare a partidului. În context, Udrea a subliniat că important este mesajul pe care PDL îl dă cetăţenilor şi a punctat că din punctul său de vedere este dispusă să susţină orice persoană la conducerea formaţiunii atâta timp cât aceasta i-ar duce pe democrat-liberali spre succes.

"Este nevoie să se schimbe modul în care acest partid funcţionează. Important este mesajul pentru electorat. PDL nu mai comunică cu electoratul activ. Au venit la vot doar 42%. Unde sunt ceilalţi 58%? Pe ei trebuie să îi aducem, propunându-le dialog şi sprijin prin ceea ce facem. Deocamdată, în teritoriu, sub pretextul unor analize, se înlocuiesc conducerile. (...) Se pun conduceri care se simt obligate să răspundă pentru nominalizare cu un vot în Convenţie. Cum să schimbi o conducere în timpul campaniei (n.r. - pentru alegerea preşedintelui partidului)? Sunt dispusă să susţin orice persoană (n.r. - la conducerea PDL) care poate să conducă PDL spre succesul pe care îl aşteptăm cu toţii", a adăugat deputatul democrat-liberal.

Referindu-se la "pierderile" partidului, ea a spus că traseismul politic este o greşeală şi a făcut referire atât la primarii pe care PDL i-a pierdut cât a fost în opoziţie, dar şi la parlamentarii care au plecat, pe care i-a acuzat de trădare.

"Nu numai că am pierdut un milion de voturi fiind în opoziţie, dar au plecat şi foarte mulţi oameni - primari - unii da, dintre cei pe care i-am luat când am fost la putere. Este o greşeală (...) oamenii aceştia merg cu partidul care este la putere. Unii au fost nemulţumiţi de strategia partidului. (...) Au trădat mulţi din PDL (n.r. - parlamentari) - au trecut la USL, altfel nu s-ar fi putut. Oamenii aceia au fost trădători pentru că ajunseseră în Parlament cu PDL", a afirmat Udrea.

În opinia sa, "atacurile lui Vasile Blaga" la adresa ei sunt "nedrepte", Elena Udrea reafirmând că lipsa sa "de pe scenă" din campania de susţinere a preşedintelui a fost strategia partidului: "Am fost singurul lider care şi-a prezentat demisia din toate funcţiile după alegeri asumându-mi un scor care se datora multor altor colegi, nu numai mie. Nu am fost pe scenă pentru că aşa a decis partidul - nimeni din fosta conducere, din Guvernul Boc, să nu mai apară pentru că afectează imaginea partidului. (...) Atunci (n.r. - în campanie) s-au auzit doar vocile actuale, vocile de la bază nu s-au auzit. Ce s-a întâmplat ulterior arată că a fost o strategie greşită. Toţi cei care am fost în echipa Boc am câştigat alegerile. (...) Nu am auzit atacuri în campanie la preşedintele partidului... la tv se vorbea de pantofii lui Elena Udrea. La Elena Udrea a fost marele miting USL. Dacă cu tot acest asalt am reuşit să iau aproape de două ori scorul lui Vasile Blaga înseamnă că a fost şi legat de încrederea pe care am reuşit să o insuflu oamenilor din colegiu. Cu siguranţă este mai onest să stai în faţa oamenilor decât să te ascunzi", a arătat Udrea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne