Care dintre miniştri ar putea rămâne în viitorul Guvern

Şedinţă săptămânală de Guvern la Palatul Victoria
Şedinţă săptămânală de Guvern la Palatul Victoria (Epoch Times România)

Premierul Ponta a declarat sâmbătă, în cadrul unei interpelări transmise în direct într-o emisiune TV, că speră să-l convingă pe Raed Arafat să rămână ministrul Sănătăţii şi după alegerile parlamentare din data de 9 decembrie, în eventualitatea în care USL va întruni mai mult de jumătate din voturi şi va forma noul Guvern.

Victor Ponta a mărturisit că, dintre toţi actualii miniştri, Raed Arafat, Daniel Constantin şi Florin Georgescu sunt preferaţii lui.

Daniel Constantin de la Agricultură ar putea rămâne ministru, a mai afirmat premierul, şi, în plus, şi l-ar dori şi pe Florin Georgescu în componenţa noului Executiv, relevă Realitatea TV.

Premierul a precizat însă că Florin Georgescu nu va mai accepta să conducă Ministerul de Finanţe după alegeri.

"Cred că Daniel Constantin va continua (n.r- ca ministru al Agriculturii, în viitorul guvern). Voi încerca să-l conving pe Raed Arafat să rămână ministru al Sănătăţii. Nu va intra în PSD ca membru, aş fi onorat, dar nu s-a pus niciodată problema. Dacă aş putea, l-aş convinge pe Florin Georgescu să rămână ministru al Finanţelor, dar nu va rămâne, a venit pentru mine şase luni. În viitorul guvern în mod sigur vor fi şi miniştri din actualul cabinet, dar nu are nimeni locul asigurat decât în baza performanţelor sale", a declarat Victor Ponta.