Carantinarea Bucureştiului sub semnul întrebării. Ce spune preşedintele Iohannis despre măsură

Preşedintele Klaus Iohannis (centru) la Institutul Clinic Fundeni din Capitală
Preşedintele Klaus Iohannis (centru) la Institutul Clinic Fundeni din Capitală (Presidency.ro)

După efectuarea unei vizite la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, duminică dimineaţă, despre măsura de carantinare a Bucureştiului, pe care o vede ca fiind una cu rezultate semnificative, dar cu “efect economic negativ măsurat”.

„Avem din ce în ce mai multe localităţi carantinate în jurul Bucureştiului, doar ieri au fost carantinate şase dintre ele. În acelaşi timp, rata de infectare pe Bucureşti creşte de la o zi la alta, ieri a fost de 5,88. V-aş întreba dacă în următoarele săptămâni riscăm şi o carantinare la nivelul Capitalei”, a întrebat unul dintre jurnalişti.

În replică, şeful statului a subliniat că măsura carantinării este una “complexă de restricţionare a circulaţiei în esenţă, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate”, dar care are “un efect economic negativ măsurabil” şi în consecinţă, ea trebuie luată numai după “o analiză atentă, foarte amănunţită”.

“Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate şi primele rezultate au început să apară. Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare, creşterea aceea necontrolată de cazuri de pe o săptămână pe alta, în toate cazurile, a încetat, urmând să se menţină restricţiile până când numărul de infectări începe să scadă, dar nu doar într-o zi, ci în mai multe zile consecutive, în aşa fel încât să se poate consideră că infecţia nu se mai răspândeşte galopant. Este o măsură care şi-a dovedit eficienţa, însă problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic, fiindcă restricţionările respective au un efect economic negativ măsurabil. De aceea experţii recomandă, după o analiză atentă, foarte amănunţită, unde se impune şi unde nu se impune carantinarea. Din păcate, sunt destul de multe localităţi care acum sunt propuse pentru carantinare, dar cred că peste tot într-un timp relativ scurt, de regulă două, trei săptămâni, lucrurile reintră într-o oarecare normalitate, deci pandemia nu dispare, însă se reintră pe cifre care corespund mediei naţionale şi, în acest fel, putem să ţinem epidemia sub control, acţionând local şi regional pentru aceasta”, a precizat Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne