Caracatiţa Hexi Pharma muşcă din bugetul celui mai mare spital oncologic din România - Investigaţie Euractiv

Patronul firmei care vinde spitalelor româneşti dezinfectate diluate chiar de 10 ori, face bani buni şi din curăţenia în Institutul Oncologic.
Loredana Diacu
03.05.2016

alte articole

Institutul Oncologic Fundeni (Epoch Times România)
Loredana Diacu
03.05.2016

Patronul Hexi Pharma, firmă ajunsă celebră după scandalul dezinfectantelor diluate vândute spitalelor româneşti, câştigă bani grei de la Institutul Oncologic Bucureşti (IOB), scrie Euractiv.ro.

Potrivit sursei citate, cel mai mare spital oncologic românesc ia direct de la Hexi Pharma soluţiile dezinfectante şi plăteşte bani grei pe curăţenie firmei Medical Cleaning, deţinută de Dan Alexandru Condrea, cel care a vândut spitalelor dezinfectate diluate chiar de 10 ori, potrivit investigaţiilor publicate de Gazeta Sporturilor.

Pe lângă Institutul Oncologic, firma mai face curăţenie în câteva spitale importante din Bucureşti şi din ţară, în schimbul unor sume mari.

"Medical Cleaning face curat de mai bine de o lună în IOB, în urma unei negocieri fără anunţ public de participare care a fost deja anulată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Cu toate că nu respectă cerinţele din caietul de sarcini, firma se pregăteşte să câştige un contract de curăţenie pe trei ani, în valoare de şapte milioane de lei. Cel mai probabil, contractul va ajunge tot la Medical Cleaning, căci, ca şi în cazul negocierii care a adus firma în IOB, spitalul cere, prin caietul de sarcini, documente pe care alte firme din domeniu nu le pot obţine, în lipsa unei relaţii speciale cu producătorul dezinfectanţilor pe care urmează să-i folosească.

Evident, în oferta Medical Cleaning sunt incluse produsele firmei-surori Hexi Pharma, însoţite de acea documentaţie pe care, evident, firmele concurente nu o pot produce vreodată.

Schema este posibilă doar cu ajutorul singurului laborator din România autorizat să analizeze dezinfectanţi, Unilab, în care Condrea a fost acţionar printr-un offshore din Cipru.", mai arată sursa citată.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor