"Caracatiţa domnului Lucan" - Vlad Voiculescu descrie cum gândea chirurgul acuzat de delapidare

Relaţii, telefoane, intervenţii - aşa acţiona Lucan, medicul acuzat că a transferat ilegal, la clinica sa privată, aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Dosarul DIICOT vizându-i pe urologul Mihai Lucan şi pe fiul acestuia este alcătuit „într-o măsură covârşitoare” pe baza a două rapoarte ale Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii de anul trecut, reaminteşte, pe Facebook, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

În postarea sa, fostul ministru arată că Lucan, cercetat pentru delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, ar fi încercat să facă uz de relaţii pentru a ajunge inclusiv la el.

Redăm postarea lui Vlad Voiculescu:

"În bula mea, toată lumea pare absolut şocată de acuzaţiile care îi sunt aduse domnului Mihai LUCAN.

Ceea ce nu ştiu mulţi este că #dosarul DIICOT este într-o măsură covârşitoare alcătuit din rezultatul controalelor şi celor două rapoarte devastatoare ale Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii de anul trecut. A fost pentru prima dată când cineva din partea Ministerului Sănătăţii îndrăznea să calce pe ceea ce devenise moşia privată a domnului Lucan.

Dar mai important decât atât, a fost poate prima dată în ultimii ani când la Ministerul Sănătăţii sunai dacă pacienţii aveau o problemă, nu dacă tu (şef sau şefuţ) aveai o problemă.

E interesant însă cum gândea domnul Lucan - şi cum gândesc cei ca dânsul. Citiţi mai jos şi vă minunaţi:

EXTRASE DIN REFERATUL DE ARESTARE

"În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUTR.

Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor ZOTA.

În scopul securizării activităţii sale, inculpatul Lucan Mihai a făcut demersuri în vederea activării altui post telefonic. L-a contactat pe numitul ŢĂRUS VALENTIN-NORBERT (preşedinte al "SC Farmaceutica REMEDIA" S.A.) pe care l-a întrebat dacă îl cunoştea pe ministrul sănătăţii la data respectivă, în persoana numitului VOICULESCU VLAD VASILE, solicitându-i totodată o întâlnire, potrivit referatului de arestare. În ziua de 26.09.2016 ora 21:42:43 a purtat o discuţie telefonică cu numitul DÂNCU VASILE (la data faptelor vicepremier în Guvernul României), solicitându-i ajutorul pentru a-l informa pe primul ministru al Guvernului României despre situaţia existentă", se mai arată în referat.

Atât domnul ŢĂRUŞ cât şi domnul DÂNCU au avut înţelepciunea să îşi vadă de treabă", scrie, pe Facebook, fostul ministru.

Reamintim că în prezent Mihai Lucan, cercetat pentru delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, se află sub control judiciar.

Aceeaşi măsură a fost luată şi faţă de fiul acestuia, precum şi faţă de Dan Emil Fofiu Sânpetreanu, director administrativ în cadrul Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

Mihai Lucan este suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. Aparatul medical performant, utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer, a fost transferat ilegal de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca la clinica privată, unde a fost utilizat timp de şase ani.