Captură masivă de droguri a poliţiştilor constănţeni: Circa 5,6 milioane de comprimate şi peste 211.000 fiole în valoare de milioane de euro

(Facebook)

Oamenii legii au descoperit, în urma percheziţiilor efectuate sâmbătă şi duminică în Constanţa, Năvodari şi în comuna Valu lui Traian, peste 5,6 milioane de comprimate şi peste 211.000 de fiole cu substanţe dopante, în valoare de aproximativ 4 milioane de euro, în cauză fiind reţinute trei persoane, a anunţat IGPR.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au fost conduse cel puţin 11 persoane, în vederea audierii.

În urma analizei de laborator, s-a stabilit că 70% dintre produsele ridicate sunt substanţe dopante de mare risc, au mai anunţat reprezentanţii Poliţei Române într-un comunicat.

Totodată, au fost descoperite aproximativ 470 de pachete de ţigarete netimbrate, precum şi 28.000 de lei, 14.700 de euro, 1.500 de lire turceşti, 640 de dolari şi 120 de lire englezeşti.

Comunicatul Poliţiei Române

În urma celor 36 de percheziţii efectuare, la data de 10 februarie a.c., de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economico - Financiare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au fost continuate cercetările în cadrul dosarului penal.

Astfel, ieri, 11 februarie, poliţiştii au efectuat o altă percheziţie domiciliară, în comuna Valu lui Traian, la locuinţa unei persoane cercetate în cadrul dosarului penal.

În urma percheziţiei, au fost descoperite şi ridicate, în vederea indisponibilizării, 95 de baxuri, ce conţineau 419.000 de comprimate şi 160.346 de fiole susceptibile a conţine substanţe dopante cu grad mare de risc.

Valoarea totală a acestora este de aproximativ 1.000.000 de euro.

În urma activităţilor desfăşurate, a fost reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 34 de ani.

Acesta a fost condus şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Astăzi, va fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propunerea dispunerii unei măsuri legale.

Facem menţiunea că valoarea totală a produselor susceptibile a conţine substanţe dopante cu grad mare de risc, descoperite în urma celor 37 de percheziţii domiciliare efectuate în cauză, este de aproximativ 4 milioane de euro.

Reamintim că, în urma a 36 de percheziţii efectuate la data de 10 februarie a.c., de poliţiştii din Constanţa, au fost descoperite şi ridicate, în vederea indisponibilizării, 220 de baxuri, în care se aflau 5.245.960 de comprimate şi 51.557 de fiole, ce conţin substanţe dopante, în valoare de aproximativ 3.000.000 de euro.

În urma analizei de laborator s-a stabilit că acestea conţin substanţe ce se regăsesc în lista anexă nr. 1a Legii nr. 104/2008, privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante.

De asemenea, tot în urma analizei de laborator, s-a stabilit că 70% dintre produsele ridicate sunt substanţe dopante de mare risc.

Totodată, au fost descoperite aproximativ 470 de pachete de ţigarete netimbrate, precum şi 28.000 de lei, 14.700 de euro, 1.500 de lire turceşti, 640 de dolari şi 120 de lire englezeşti.

Percheziţiile au avut loc în municipiul Constanţa şi oraşul Năvodari, la locuinţele a 11 persoane cercetate de comiterea faptelor.

În perioada 2023-2024, acestea ar fi deţinut şi comercializat ţigări netimbrate şi produse ce ar putea conţine substanţe dopante.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au fost conduse 11 persoane, în vederea audierii.

Două dintre acestea, respectiv un bărbat, de 31 de ani, şi o femeie, de 29 de ani, au fost reţinute, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fabricarea, producerea, experimentarea, prepararea, procesarea, tranformarea, oferirea, distribuirea, vânzarea, punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc şi a produselor care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc, fără drept.

Cele două persoane au fost conduse şi încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, ulterior bărbatul fiind arestat preventiv, pentru 30 de zile, iar faţă de femeie a fost luată măsura controlului judiciar.