Canotaj: Georgeta Andrunache are certitudinea că se poate obţine medalia de aur şi la Londra

Epoch Times România
21.03.2012

Cu prilejul semnării unui parteneriat între CS Dinamo şi SCC Erbaşu SA, canotoarea Georgeta Andrunache, cu 5 medalii olimpice de aur în palmares, s-a arătat încrezătoare că echipajul feminin de 8+1 poate cuceri un nou titlu olimpic la Londra.

Medaliata cu aur de la Sydney, Atena şi Beijing, care împlineşte în aprilie 36 de ani, a reluat din 2010 pregătirea pentru participarea la JO 2012 după o pauză de 2 ani şi totul este în grafic până acum. "Mă simt la fel ca şi înainte de oricare Olimpiadă dinainte, la fel de obosită, la fel de motivată şi de stresată, toate sunt la fel pentru că scopul este acelaşi. Pregătirea pentru JO a fost şi este grea. Abia am început să ieşim pe apă, acum nu putem spune că scoatem nişte timpi extraordinari, cert este că perioada de iarnă, de pregătire fizică am făcut-o foarte bine. Suntem în grafic, suntem bine, iar noi avem certitudinea că putem şi la această ediţie a JO să obţinem acea medalie de aur, pe care noi ne-o dorim din tot sufletul şi nu numai noi. Organismul a intrat în normal dinainte de a mă reapuca. M-am pregătit psihic şi fizic, nu au fost probleme şi sper să nu fie până la încheierea JO".

Echipajul de 8+1 va participa la 2 regate înainte de JO, după care se va stabili şi componenţa bărcii la Olimpiadă. "La începutul lunii mai avem o regată la Brandenburg, prima din acest an, care este destul de devreme pentru noi, pentru că nu avem încă o pregătire pe apă destul de lungă, dar ne vom prezenta să vedem cum stăm, după care vom adapta din nou pregătirea. Următoarea regată va fi în iunie, la Munchen, tot în Cupa Mondială, după care urmează JO. Niciun echipaj nu e bătut în cuie, încă nu este format. Întotdeauna la noi asta a fost un plus. Noi facem selecţie între noi şi întotdeauna echipa se stabileşte înainte de a concura. Echipa nu este făcută şi nicio echipă încă nu este făcută. În funcţie de cum va fi parcursul în acest an, cu pregătirea şi regatele, se va stabili echipa atunci când ne obligă înscrierile oficiale".

Georgeta Andrunache nu se vede ca un lider al bărcii, ci mai degrabă ca un model pentru colegele mai tinere. "Nu am fost şi nu sunt un lider, cred că sunt un model, prin prisma rezultatelor, suntem o echipă foarte bună, unită, foarte puternică şi nu cred că e nevoie de un lider. Avem un antrenor de excepţie, care ştie să ne motiveze, să ne fie alături şi să ne antreneze şi cred că domnul Mircea Roman este liderul nostru, ştie ce are de făcut cu noi şi cum să facă să fim cele mai bune".

Din experienţa proprie, Andrunache apreciază că în finala olimpică trebuie îndeplinite mai multe condiţii pentru a urca pe prima treaptă a podiumului. "Decisivă e pregătirea până la cursă, iar în ziua finalei contează să ai un spirit bun, un psihic bun, să-i simţi pe cei din jurul tău alături, să simţi publicul. Toate câte puţin aduc aportul acelei medalii pe care noi ne-am propus-o".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor