Candidatul Fraţilor Musulmani anunţat la alegerile prezidenţiale din Egipt

Egiptenii sunt aşteptaţi la urne pentru primele alegeri post-Mubarak (MAHMUD HAMS/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
01.04.2012

Vicepreşedintele Khairat Al-Shatir, de la Fraţii Musulmani a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale din Egipt, care vor avea loc în luna mai, relatează BBC.

Desemnarea lui Al-Shatir vine ca o surpriză, în condiţiile în care Fraţii Musulmani au reiterat în nenumărate rânduri că nu vor avea candidat la alegerile prezidenţiale.

Anunţul a fost primit cu îngrijorare în rândul celorlalte partide politice şi în rândul armatei, care se tem că astfel Fraţii Musulmani vor căpăta prea multă putere.

Aripa politică a mişcării a câştigat o treime din voturi şi aproape jumătate din locurile din Parlament la alegerile parlamentare din noiembrie 2011, primul scrutin după căderea lui Hosni Mubarak.

Unul dintre liderii Frăţiei, Mahmoud Hussein, a declarat că decizia de a avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale a fost luată în replică la "încercările de a pune capăt revoluţiei".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor