Cancelarul german Angela Merkel vine la Chişinău

Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (MARCUS BRANDT / AFP / Getty Images)

Cancelarul german Angela Merkel va veni în curând la Chişinău, a declarat premierul Vlad Filat. Data vizitei oficialului în Republica Moldova este 22 august. Totodată, prim-ministrul a menţionat că pe agenda discuţiilor cu Angela Merkel nu va lipsi subiectul privind integrarea europeană a Moldovei, dar şi problema transnistreană.

„Este o vizită foarte importantă pentru Republica Moldova, atât ca conţinut, cât şi că formă. Sper să avem discuţii constructive în beneficiul Republicii Moldova”, a declarat premierul Vlad Filat.

Până vineri, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene urmează să pună la punct toate detaliile vizitei. Tot până la sfârşitul săptămânii va fi făcut public programul vizitei cancelarului german.

În contextul celor expuse, şeful Executivului a precizat: "Până la sfârşitul de săptămână agenda va fi făcută public. Urmează a fi făcute ultimele coordonări cu colegii germani. În acel moment când vor fi definitivate coordonările, programul doamnei cancelar va fi făcut public".

Potrivit Publika.TV, traseul pe care îl va parcurge cancelarul de la aeroport spre Capitală ar putea să le dea bătăi de cap autorităţilor şi asta pentru că o porţiune din acest drum va fi în reparaţie.

În urma vizitei prim-ministrului Vlad Filat la Bruxelles, s-a vehiculat ideea că Angela Merkel va facei o vizită oficială în Republica Moldova până la sfârşitul lunii august. Însă data exactă nu se cunoştea.