Campania de calomniere din New York-Flushing recrutează adolescenţi

Un grup de tineri de 16 ani, încearcă să dea materialele ale PCC, care incită la ură,  trecătorilor de pe Main Street in Flushing, New York, la 10 august 2013
Un grup de tineri de 16 ani, încearcă să dea materialele ale PCC, care incită la ură, trecătorilor de pe Main Street in Flushing, New York, la 10 august 2013 (Milene Fernandez / Epoch Times)

New York - elevi de liceu chinezi din New York sunt recrutaţi ca personal al unui stand în Flushing. Această locaţie este folosită pentru a răspândi insultele şi discursul plin de ură al Partidului Comunist Chinez (PCC) la adresa Falun Gong, practică spirituală ai cărei simpatizanţi sunt torturaţi în China.

Aceiaşi elevi de liceu participă la eforturile de a câştiga voturi pentru revizorul oraşului şi candidatul la postul de primar John Liu.

Falun Gong, de asemenea cunoscut sub numele de Falun Dafa, predă exerciţii de meditaţie şi aplică în viaţa de zi cu zi principiile adevăr, compasiune şi toleranţă. PCC vizează eliminarea Falun Gong din 1999, potrivit Centrului de Informare Falun Dafa, biroul de presă oficial al Falun Gong.

Atât în interiorul Chinei cât şi în alte ţări, PCC a atras milioane de chinezi pentru a sprijini persecuţia împotriva Falun Gong, făcându-i să susţină persecuţia, de multe ori împotriva conştiinţei lor, în schimbul promisiunii de beneficii personale, cum ar fi un post la o şcoală bună, sau un loc de muncă mai bun, sau ca răspuns la intimidări şi ameninţări.

În Flushing, standul de propagandă având ca personal elevii de liceu este situat cam la un bloc distanţă de staţia de metrou Main Street pe linia Nr.7. Organizatorul este Alianţa Mondială Chineză Anti-Cult (ACMAC) stabilită în Flushing. Sâmbătă 10 august, o duzină de elevi de 16 şi 17 ani au distribuit materiale de propagandă PCC împotriva Falun Gong atât în limba chineză cât şi în engleză.

Alianţa Anti-Cult a fost înfiinţată în China de către fostul lider al PCC, Jiang Zemin, în mod special pentru a persecuta Falun Gong. Grupuri afiliate, cum ar fi ACMAC din Flushing, utilizează aceleaşi materiale pentru a ajuta PCC în răspândirea urii împotriva Falun Gong din afara Chinei.

Închisorile şi lagărele de reeducare prin muncă din China utilizează, de asemenea, propaganda pentru îndoctrinarea forţată a practicanţilor, care implică adesea tortura. Calomnia are, de asemenea, un rol esenţial în încercarea de a justifica persecuţia PCC în faţa publicului chinez.

Motivarea Voluntariatului

Unii dintre elevii din Flushing care au vorbit cu un reporter Epoch Times a afirmat că au fost în Flushing pentru creditele şcolare, şi că munca este parte din programa liceului, de credit în folosul comunităţii.

"Ne ajută să intrăm la facultate, dacă facem muncă de voluntariat", a declarat Lu Lu, de la liceul John Bowne din Flushing.

Lu Lu, în vârstă de 16 ani, înscria alegători la un stand John Liu, sâmbătă 10 august. Cu două săptămâni în urmă, ea a stat în proximitatea Bibliotecii Flushing purtând vesta roşie de uniformă a grupului şi distribuind materiale care defăimau grupul spiritual Falun Gong.

Tot pentru recrutarea de alegători la standul lui John Liu a fost Sherry Liu, în vârstă de 14 ani, elevă la Manhattan Village Academy.

Nici liceul John Bowne, nici Manhattan Village Academy nu au putut confirma dacă elevele erau înscrise. Un administrator la Manhattan Village Academy a declarat că şcoala nu oferise serviciu comunitar pentru un credit, de câţiva ani.

Fetele au declarat că aflaseră despre activitate din zvonuri. O fată aflase de la un prieten, iar cealaltă după ce a văzut grupul din proximitatea bibliotecii.

Departamentul de Educaţie al oraşului nu a răspuns la solicitarea de informaţii privind supervizarea sa de credite în folosul comunităţii, ca parte a programei de liceu.

Paznic sau turnător de cartier?

ACMAC este filiala din Flushing a Alianţei Chineze Anti-Cult, o organizaţie controlată direct de către Comitetul Central al PCC. Filiala Flushing întreţine un site web de recrutare a voluntarilor, şi are un birou în apropiere de staţia de metrou Main Street din Flushing.

Grupul a divizat comunitatea chineză din New York. Cei mai mulţi locuitori chinezi ştiu cine sunt membrii, iar unii spun că membrii grupului sunt spioni ai PCC. Alţii merg chiar mai departe, afirmând că membrii grupului sunt malefici.

Michael Chu, un lider al ACMAC, are legături clare cu regimul chinez, deşi s-a născut în Taiwan şi este în Statele Unite de mai mult de 30 de ani. El este, de asemenea, fondator al Flushing Neighborhood Watch Group (FNWG) (Grupul de pază al cartierului Flushing), care funcţionează în paralel cu ACMAC, şi, potrivit unor locuitori ai Flushing, plăteşte localnici chinezi pentru a urmări alte persoane din China.

Zhao Liang, care a coordonat elevii sâmbătă, este, de asemenea, un membru al FNWG.

Membrii organizaţiilor afiliate la Alianţa Chineză Anti-Cult au fost implicaţi în atacuri împotriva practicanţilor Falun Gong din Hong Kong, Taiwan, San Francisco şi New York.

Sâmbătă după-amiază, pe 6 august, Jason Xiong, un practicant Falun Gong în vârstă de 41 de ani din Shanghai, China, a văzut un grup în care erau Michael Chu şi adolescenţi, adunaţi în faţa Bibliotecii Publice din Flushing. Ei purtau veste roşii, strigând cuvinte pline de ură despre Falun Gong, şi insulte la adresa maestrului Falun Gong.

"M-am simţit foarte supărat", a spus Xiong. "Ei fac asta peste tot în lume."

Li Honghua, care a înregistrat Alianţa Mondială Anti-Cult ca organizaţie non-profit în septembrie 2008, a fost o protagonistă importantă în timpul atacului timp de opt săptămâni asupra practicanţilor Falun Gong pe străzile din Flushing în 2008, pe când John Liu era membru al Consiliului oraşului pentru district. A fost condamnată pentru agresiune cu intenţia de a provoca un prejudiciu în luna ianuarie a acestui an, pentru atacarea unui practicant Falun Gong în Flushing în august 2011.

Conexiunile lui John Liu

John Liu a sprijinit dezvoltarea standului de propagandă anti-Falun Gong, din 2009, a raportat anterior Epoch Times.

Shen Rong, un membru al Alianţei Anti-Cult din China, a declarat reporterului: "Da, da, da ... El [John Liu] sprijină acţiunile noastre bune."

În timpul discuţiei, Shen a declarat reporterului că au trebuit să se asigure că "nu încalcă legea", atunci când au înfiinţat standul anti-Falun Gong şi că ei "nu pot chiar să facă scandal, să hărţuiască, şi să lupte împotriva lor [ Falun Gong]. "

Suporterii lui John Liu încă fac asta. În timpul unui miting pentru John Liu, pe 05 august 2013, în faţa sediului consiliului de finanţare a campaniei, unul dintre susţinătorii lui, candidat la funcţia de primar Randy Credico, a strigat sloganuri împotriva Falun Gong.

"El este prietenul meu. L-am apărat la fiecare dezbatere la care am fost", a declarat Credico pentru Epoch Times, referindu-se la John Liu.

Credico a spus că "alte persoane din campanie [John Liu]" sunt cei care i-au spus despre Falun Gong, menţionând că John Liu "n-o va spune direct".

Contactat de ziarul Epoch Times, biroul John Liu a refuzat să comenteze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe