Calitatea bomboanelor ucrainene Roshen va fi verificată

În primul rând puneţi ceea ce doriţi să apară pe partea de sus a ciocolatei dvs. în partea de jos a formei. Când este răsturnată, acesta va ajunge în partea de sus.
În primul rând puneţi ceea ce doriţi să apară pe partea de sus a ciocolatei dvs. în partea de jos a formei. Când este răsturnată, acesta va ajunge în partea de sus. (MatteoCozzi / Photos.com)

Calitatea bomboanelor ucrainene Roshen, care se vând şi pe teritoriul Republicii Moildova, va fi verificată. Despre aceasta a comunicat serviciul de presă al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentară (ANSA). Verificările vor fi efectuate în legătură cu situaţia tensionată creată între Rusia şi Ucraina pe marginea acestui subiect.

Precizăm că Rusia a scos din vânzare aceste bomboane sub pretextul că ele conţin benzopyrene.

În acelaşi timp, ANSA a specificat că " Republica Moldova şi Uniunea Europeană nu efectuează controale oficiale privind bomboanele şi ciocolatele". Experţii din cadrul ANSA au specificat că "substanţa benzopyrene, din cauza căreia a fost interzisă comercializarea bomboanelor în Rusia, este în atmosferă şi în unele produse alimentare, în special în afumături".

"Prezenţa acesteia în produsele alimentare, în cantităţi relativ mai mari, este catalogată ca un factor de risc cancerigen. Conform legislaţiei naţionale, substanţa benzopyrene este ţinută însă sub control oficial, la producerea şi comercializarea în spaţiul public a produselor de peşte afumat, carne afumată, copturi de grătar. Până în prezent nu s-au depistat cantităţi peste limita admisibilă, deci produsele alimentare nominalizate nu prezintă oarecare riscuri în acest sens", precizează ANSA.

Despre rezultatele probelor de laborator ANSA va oferi ulterior informaţii suplimentare.

Potrivit Infotag, anterior medicul sanitar şef al Federaţiei Ruse, Ghenadi Onişcenco, a anunţat că "Rospotrebnadzor a interzis importul bomboanelor Roshen începând cu data de 29 iulie". Până în acel moment, instituţia a verificat bomboanele companiei ucrainene şi a depistat că acestea nu corespund normelor.

Roshen produce anual 450.000 de tone de produse de cofetărie, printre care - ciocolată, bomboane, biscuiţi, napolitane şi torturi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe