Câinii Terra Nova din Indiana aduc bucurie clienţilor transportându-le pomii de Crăciun

Câine Terra Nova ajută la transportul pomilor de Crăciun
Câine Terra Nova ajută la transportul pomilor de Crăciun (captură video Youtube)

În timpul sărbătorilor de iarnă, câinii Terra Nova de la o fermă de pomi din Indiana (SUA), Tom Dull's Family Tree Farm, transportă brazi de Crăciun pentru clienţi. Această idee îi încântă pe clienţi şi, în acelaşi timp, se strâng bani pentru organizaţia de salvare a animalelor Newfoundland Animal Rescue of the South Central Coast.

Cu ceva timp în urmă, Virginia Davis, co-fondatoare a Rescue Newfoundland, i-a împărtăşit lui Tom noua idee de a pune câinii Terra Nova în ferma de pomi.

Familiile vizitează ferma de pomi a lui Dull pentru a cumpăra brazi de Crăciun şi sunt încântaţi de aceşti câini adorabili care îi ajută să-i transporte spre maşină pe cărucioare speciale cu roţi. Câinii mici sau cei prea bătrâni pentru a trage săniile îi întâmpină la sosire şi se pare că le place să fie îmbrăţişaţi.

Pe lângă strângerea de fonduri, această idee creşte gradul de conştientizare în comunităţi şi deschide calea către adopţie. De asemenea, ajută ca această comunitate să fie unită, după cum a relatat SBLY Animal Channel. De aceea, Tom şi familia sa sunt întotdeauna nerăbdători să primească South Central Newfoundland Rescue şi adorabilii câini Terra Nova la ferma de pomi.

Câine Terra Nova
Câine Terra Nova (Captură video Youtube)

Tom afirmă că tot ceea ce face ferma este pentru a înapoia comunităţii sprijinul pe care aceasta i l-a acordat atunci când şi-au început afacerea. Familia intenţionează să continue afacerea atâta timp cât aceasta este şi în beneficiul comunităţii lor.

Potrivit fiului lui Tom, Lucas Dull, folosirea unui brad adevărat de Crăciun are numeroase avantaje.

"Mulţi oameni cred că tăierea unui copac este un lucru rău pentru mediu, dar, datorită ciclului nostru constant de plantare, creştere şi tăiere, este de fapt mult mai bine", a spus el. "Copacii - pe măsură ce cresc şi devin pomi de Crăciun - sunt foarte buni pentru mediu şi reprezintă o resursă regenerabilă mult mai bună decât un pom din plastic."

Dull's Tree Farm a început ca o mică afacere pentru a plăti cursurile universitare ale copiilor săi. Copiii au absolvit facultatea fără să se facă datorii, iar afacerea a crescut constant în ultimii 14 ani.

"Nu aveam nicio viziune că va deveni ceea ce este acum", îşi aminteşte Tom Dull, potrivit Times. "Intenţia noastră era, cu puţin noroc, să punem în bancă bani suficienţi pentru a trimite copiii la facultate. Şi a funcţionat. Şi dacă a funcţionat, nu mai aveam cum să o abandonăm. Oportunitatea se prezintă singură. Am urmat oportunitatea şi iată-ne aici."