Cad site-urile în toată lumea. Kaspersky arată către China

Hacker
Hacker (politia.md)

Mai multe site-uri web binecunoscute s-au prăbuşit astăzi după ce unul dintre cei mai importanţi furnizori de infrastructură - Cloudflare - a suferit o întrerupere. Cloudflare oferă servicii DNS şi CDN pentru aproximativ „40% din internet”.

Pagina care publică starea sistemului Cloudflare afirma că „problema a fost identificată şi a fost pusă în aplicare o soluţie”.

Pe Twitter au apărut mesaje care vorbeau despre lovituri de tip DDOS - care apar în general când siturile web sunt supuse la atacuri cibernetice. Cloudflare defineşte un atac DDOS ca „o încercare rău intenţionată de a perturba traficul normal al unui server, serviciu sau reţea - prin copleşirea ţintei sau a infrastructurii sale cu foarte mult trafic de internet fals”.

Kaspersky Lab, un furnizor de securitate cibernetică cu sediul la Moscova, a afişat o cantitate neobişnuită de activitate de tip botnet pe Cybermap-ul său, care ţine evidenţa datelor care călătoresc pe tot globul. Fluxul de date părea să provină din China şi era îndreptat către Statele Unite.

Citiţi şi Cum a reuşit China să roadă economia americană până la temelie

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură