C-3PO din Star Wars simte forţa Shen Yun

Actorul Anthony Daniels care a jucat în Star Wars, fiind vocea androidului C-3PO, pozează cu un program de sală al spectacolului companiei trupei Shen Yun în Pittsburgh 2 februarie 2013.
Actorul Anthony Daniels care a jucat în Star Wars, fiind vocea androidului C-3PO, pozează cu un program de sală al spectacolului companiei trupei Shen Yun în Pittsburgh 2 februarie 2013. (The Epoch Times)

PITTSBURGH - Actorul Anthony Daniels, cunoscut pentru rolul robotului de aur C-3PO din filmele Star Wars, a declarat că Shen Yun Performing Arts a fost o experienţă emoţionantă.

"Acest spectacol demonstrează sufletul artistic profund al Chinei", a afirmat Daniels, după ce a vizionat spectacolul la Centrul Benedum pentru Artele Spectacolului, pe 2 februarie.

Daniels a avut prima replică din primul Star Wars şi ultima replică din ultimul Star Wars, în conformitate cu profilul sau de pe IMDB. Conform celui mai recent anunţ privind un nou film Star Wars, el ar putea fi C-3PO din nou; el a dat voce personajului în mai multe seriale de televiziune bazate pe filme şi a narat anul trecut mini-seria de televiziune Dirigible Days.

Shen Yun cu sediul la New York susţine spectacole în întreaga lume, reînviind cultura chineză de inspiraţie divină veche de 5000 de ani, se arată pe site-ul companiei.

"Spectacolele Shen Yun includ cei mai buni dansatori clasici, o orchestră unică ce combină sunetele Orientului şi Occidentului, fundaluri uluitoare, costume splendide, cântăreţi – toate acestea creând o experienţă care a uimit milioane de persoane", afirmă site-ul.

Daniels a fost încântat de spectacol. El a afirmat că dansul a fost minunat şi că a fost fascinat de juxtapunerea dintre actorii de pe scenă şi personajele de pe fundalul digital.

Orchestra - care îmbină instrumentele clasice occidentale cu instrumentele tradiţionale chineze - a fost "răsunătoare şi foarte sentimentală; genul de sunete ce nu se aud în Occident", a apreciat el.

Shen Yun susţine spectacole în peste 100 de oraşe şi 20 de ţări în fiecare an, oferind un spectacol cu totul nou în fiecare an. Însă, din cauza decimării culturii tradiţionale chineze din China în ultimii mai bine de 60 de ani de către regimul comunist de la guvernare, Shen Yun a fost înfiinţată în străinătate, la New York, şi nu poate călători în prezent în China.

Daniels a observat dragostea profundă pentru cultură a artiştilor Shen Yun.

"Aspectul copleşitor care m-a uimit la acest spectacol a fost că fiecare membru al distribuţiei şi orchestrei era mândru că este chinez şi era mândru de patrimoniul lor", a spus el.

În acelaşi timp, el nu a fost încântat să afle că cultura tradiţională nu poate fi exprimată în China. Elementele culturale, cum ar fi Shen Yun, ajută diferite ţări şi oameni să se înţeleagă şi să se cunoască mai bine unii pe alţii, a spus el.

"Eu cred că schimbările politice sunt făcute prin artă, iar acesta ar putea fi un spectacol important", a adăugat el. "Cred că oamenii prezenţi astăzi aici s-au simţit încântaţi şi instruiţi într-un mod delicat."

"Sunt foarte impresionat de ceea ce am văzut azi", a declarat Daniels. "Îmi place poporul chinez mai mult pentru că am fost astăzi aici."

Informaţii de Pamela Tsai şi Zachary Stieber

Compania internaţională Shen Yun Performing Arts a susţinut spectacole în Pittsburg până pe 3 februarie. Shen Yun Performing Arts, cu sediul la New York, susţine spectacole în întreaga lume, având misiunea de a reînvia cultura tradiţională chineză. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times are onoarea de a fi sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts. Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 21 de limbi. Abonaţi-vă la newsletter-ul nostru electronic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură