Bulai a primit "nota de plată" pentru postarea cu "familia foarte ciudată" a lui Isus

Iulian Bulai
Iulian Bulai (Epoch Times România)

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat pe deputatul USR-PLUS Iulian Bulai cu 5.000 de lei, pentru o postare publicată în decembrie 2019, pe Facebook, în care scria că Isus ar fi fost dintr-o "familie foarte ciudată", având o „mamă surogat”şi cu „un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”. CNCD afirmă că Bulai a fost reclamat pentru o „postare pe Facebook, denigratoare, ofensatoare la adresa creştinilor cu referire la sărbătoarea Crăciunului”.

„Folosirea elementelor religioase, pe care se bazează credinţa creştin – ortodoxă, folosirea unor analogii, trimiteri, comparaţii cu ‘mamă surogat’, ‘Mamă Adolescentă’, ‘fără ca părinţii lui să fi făcut dragoste’, dintr-o ‘familie foarte ciudată’, ‘tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit’ duc în derizoriu preceptele, dogmele religiei. Pe aceste elemente se fundamentează credinţa creştinilor, reprezentând miracolul naşterii Mântuitorului. Textul aduce atingere demnităţii umane a creştinilor prin crearea unei atmosfere ostile, degradante şi umilitoare la adresa acestora. Statutul său de parlamentar implică o mai mare răspundere în exercitarea libertăţii de exprimare”, se arată în comunicatul CNCD, citat de Digi24.ro.

Reacţia lui Bulai

Deputatul USR-PLUS a reacţionat, joi, pe Facebook, declarând că „a aflat din presă” despre sancţiunea dată de CNCD şi reaminteşte că şi-a cerut scuze „la momentul respectiv”.

„Am aflat din presă despre o sancţiune primită de la CNCD. Până la acest moment, ea nu mi-a fost comunicată în mod oficial. Bănuiesc că sancţiunea priveşte o postare de acum mai bine de un an despre Fecioara Maria. Sunt un creştin catolic practicant, iar viaţa mea a fost şi este puternic influenţată de valorile credinţei mele. Intenţiile mele din acea postare nu au fost, în niciun caz, de a jigni pe cineva. Am înţeles, încă de pe atunci, că e posibil ca formularea mea să nu fi fost cea mai fericită şi mi-am cerut scuze la momentul respectiv şi pentru formularea în cauză, şi pentru interpretările distorsionate la care ar fi putut dă naştere”, a scris Bulai, pe platforma de socializare.

Deputatul adaugă faptul că încă regretă situaţia, dar susţine că, „în acelaşi timp, nu cred că există un singur mod de a-ţi manifesta credinţa şi nici că acel unic mod trebuie impus altora”.

„Trebuie să ne putem trăi împreună şi diferit credinţele noastre. Şi să-i iertăm pe cei care greşesc fără voie. Întrucât nu am primit o informare oficială cu privire la sancţiune, nu cunosc motivaţia CNCD. Din acest motiv, nu pot spune mai multe despre ea. Când voi fi informat pe cale oficială şi voi afla mai multe detalii, voi reveni, dacă e nevoie, asupra acestui subiect”, a mai afirmat acesta.

Postarea controversată a lui Iulian Bulai

„Un copil. Sărac şi provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinereţe şi o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinţii lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinţii să fi fost căsătoriţi, doar logodiţi. Naşterea lui arată extraordinarul dar şi limitele societăţii în care a apărut.

Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtăşită de mulţi copii din România, dar care nu au avut alături părinţi atât de iubitori. Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3000 de copii anual daţi spre adopţie. Mai mult de o treime din cei 3000 nu îşi găsesc o familie. Anual aprox. 2000 de copii sunt declaraţi greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficaţi doar în UK până în 2007. Recent, justiţia română nu a găsit niciun vinovat din cele câteva zeci/ sute care ar fi fost implicaţi în traficul a aproape 200 de copii din Ţăndărei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de fiinţe umane din România, dar nicidecum singurul.

Asta arată multe comunităţi eşuate sau cvasi eşuate în România. Comunităţi eşuate la fel de mult ca cea din Betleem de acum 2000 de ani. Eşuate din lipsă de implicare a celor din jur.

În faţa atâtor comunităţi eşuate, noi avem şansa de a umple locul păstorilor şi magilor care au dat o mână de ajutor acum 2000 de ani. Într-o Românie cu mulţi baronaşi şi combinatori, politicienii oneşti ar trebui să fie păstorii şi magii zilelor noastre care dau o mână de ajutor celor care au nevoie: comunităţi eşuate cu nevoie de solidaritate, generozitate şi bună gestionare a bugetului local. În interesul părinţilor şi pruncilor.

Pentru mine şi despre asta este Crăciunul: implicare în comunitatea locală pentru cei mai vulnerabili şi măsuri de intervenţie din partea comunităţii dincolo de incapacităţile individului. Crăciun fericit tuturor!”, a scris Bulai, pe Facebook, în decembrie 2019.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne