Bucureşti: Primăria va face piste pentru biciclişti pe axele nord-sud şi est-vest

Doamna pe bicicleta.
Doamna pe bicicleta. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Edilii Capitalei au în proiect realizarea unei reţele de piste pentru biciclişti, pe axele nord-sud, între Piaţa Presei şi Piaţa Sudului, şi est-vest, între Militari şi Colentina. Proiectul va fi realizat după consultări cu ONG-urile care susţin mersul cu vehiculele cu două roţi.

Întâi va fi realizat un studiu de oportunitate pentru dezvoltarea reţelei şi se vor căuta cele mai bune soluţii privind realizarea pistelor. Un prim pas a fost făcut vineri, când edilii s-au întâlnit cu membri ai asociaţiilor care promovează mersul pe bicicletă.

Cele două părţi au stabilit că, în prima etapă, să înceapă în comun realizarea studiului de oportunitate şi să stabilească traseele pistelor pentru biciclişti, precum şi soluţiile tehnice de organizare a acestora, în conformitate cu standardele europene.

Apoi se va face studiul de fezabilitate şi vor începe demersurile pentru contractarea şi implementarea acestor piste.

La şedinţă de la primărie au participat reprezentanţi ai municipalităţii de la Direcţia de Transporturi, Direcţia de Urbanism, Direcţia de Mediu, Administraţia Străzilor, ai Poliţiei Rutiere, precum şi ai asociaţiilor Green Revolution, Bate Şaua, Mai mult verde, SkirtBike, Centrul pentru Politici Durabile "Ecopolis", OPTAR şi Cycling România.

Discuţiile dintre edili şi promotorii mersului cu bicicleta au avut loc după ce aproximativ 4.000 de biciclişti au participat, pe 23 martie, la un marş de protest în Capitală, pentru a atrage atenţia asupra faptului că reamplasarea pistelor pentru biciclete pe trotuar nu este o soluţie. Ei au susţinut că 80% din pistele realizate în 2008 şi 2011 au fost declarate ilegale de către Poliţia Rutieră.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a susţinut că nu ar dori să facă piste pe carosabil, pentru că şoferii nu sunt la nivelul de civilizaţie rutieră pe care îl au alte state europene şi nu vrea să numere morţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne