Bucureşti Preţul gigacaloriei ar putea creşte, dar cetăţenii vor plăti în plus

Sorin Oprescu, primarul capitalei
Sorin Oprescu, primarul capitalei (ANDREI PUNGOVSCHI / AFP / GettyImages)

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a precizat joi că bucureştenii vor plăti acelaşi preţ ca şi în 2011 pentru gigacalorie, chiar dacă, din cauza scumpirii gazului, se estimează o creştere de aproximativ 5% a preţului acesteia.

Astfel, Sorin Oprescu a dat asigurări că locuitorii Capitalei vor plăti la fel ca anul trecut, preţul de 170 de lei pentru gigacalorie.

El a mai spus că se aşteaptă ca preţul gigacaloriei să se majoreze cu până la 5%, din cauza scumpirii gazelor, dar a subliniat că va avea grijă ca preţul plătit de populaţie să nu se modifice.

De asemenea, edilul Capitalei a precizat că municipalitatea va plăti diferenţa între valoarea preţului real, care în prezent este de 330 de lei, şi 170 de lei - cât plăteşte populaţia pentru gigacalorie.

Reamintim că Guvernul a decis miercuri anularea penalităţilor istorice acumulate de RADET faţă de ELCEN, urmând ca cele două unităţi să fie unificate, astfel încât activităţile de producţie şi distribuţie să fie integrate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne