Bucureştenii, invitaţi la Târgul de Iniţiative Cetăţeneşti. Mesajul noii ediţii - "PUTEM"

Târg de iniţiative cetăţeneşti
Târg de iniţiative cetăţeneşti (CeRe)

Un număr de 19 grupuri şi organizaţii civice din Bucureşti vor fi prezente sâmbătă, 30 septembrie, la cea de-a IV-a ediţie a Târgului de iniţiative cetăţeneşti, reiese dintr-un comunicat de presă remis redacţiei de organizatori.

Evenimentul se va desfăşura în intervalul 15.00 – 19.00 la Grădina Verona – Cărtureşti (Str. Arthur Verona 13-15) şi este organizat de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică şi Reţeaua Civică Bucureşti (RCB), cu sprijinul Cărtureşti.

"Această ediţie a târgului îi invită pe bucureşteni să susţină grupurile de iniţiativă civică în activităţi legate de rezolvarea unor probleme ale comunităţii: parcuri şi spaţii publice lăsate în paragină de autorităţi, spaţii verzi ameninţate de construcţii nepotrivite, vechi cinematografe şi spaţii culturale aflate în proces de degradare, cartiere în care problemele de infrastructură afectează calitatea vieţii locuitorilor, lipsa de transparenţă în decizii a administraţiei în relaţie cu cetăţenii etc", se arată în comunicatul citat.

Potrivit organizatorilor, mesajul acestei ediţii a târgului - "PUTEM" – este o invitaţie deschisă tuturor celor care vor să-şi dedice voluntar abilităţile profesionale sau să susţină prin donaţii grupurile de iniţiativă civică din Capitală. Vizitatorii târgului vor asculta scurte prezentări despre activităţile grupurilor şi vor putea interacţiona cu membrii celor mai active nuclee civice din oraş şi cu reprezentanţi ai autorităţilor publice.

Grupuri şi organizaţii civice participante la târg

Grupul de Iniţiativă Civică Sala Palatului

Grupul Floreasca Civică

Grupul de Iniţiativă Civică Cişmigiu

Grupul de Iniţiativă Civică Bucureştii Noi 2017

Iniţiativă Domneşti

Clubul Mamelor / Policy Center for Roma and Minorities

Asociaţia Iniţiativa Prelungirea Ghencea

Asociaţia Cartierul Aviaţiei

Iniţiativă AS - Acţionăm pentru siguranţă în universităţi

Iniţiativă pentru Bragadiru

Grupul de iniţiativă civică Lacul Tei

MozaiQ

ÎnCotroceni – Oameni, Idei, Poveşti

Iniţiativă civică Grow Up România

Iubim Sectorul 3

Cruciada Locatarilor

Grupul Parcul Herăstrău

Activişti pentru echitate

Comunitatea din Vulturilor 50

CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică este organizaţia care încurajează cetăţenii şi ONG-urile să aibă o voce puternică în faţa autorităţilor publice, să ia atitudine şi să se implice în decizii cu impact direct asupra lor sau asupra comunităţilor pe care le reprezintă.

Reţeaua Civică Bucureşti (RCB) este o reţea care îşi propune să cultive participarea cetăţeanului la viaţa oraşului precum şi responsabilizarea politicienilor şi a autorităţilor publice pentru un parteneriat onest şi responsabil între cetăţean, politician ales prin vot şi autoritate publică locală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne