Bryan Adams acuză poliţia britanică pentru mediatizarea hărţuirii sale de către un român

Cântăreţul canadian Bryan Adams. (Gareth Cattermole / Getty Images)
Epoch Times România
01.03.2012

Cântăreţul canadian Bryan Adams acuză poliţia britanică pentru mediatizarea incidentului în care a fost hărţuit de un român şi de mama acestuia, pe motiv că informaţiile cu pricina nu puteau ajunge în tabloidul The Sun decât de la oamenii legii, scrie presa internaţională.

Artistul a furnizat probe în ancheta declanşată în urma scandalului practicilor ilegale de obţinere a informaţiilor exclusive în presă, care a dus la închiderea tabloidului News of the World.

Adams insistă că, în afară de asistentul său personal, nu a discutat cu nimeni despre incidentul din 2008, sugerând astfel că poliţiştii ar fi singurii responsabili pentru faptul că informaţiile au ajuns în presă.

"Am fost şocat să descopăr în The Sun ştiri despre hărţuirea mea. Nu am fost de acord ca această informaţie să fie făcută publică şi am fost foarte supărat că o problemă privată a fost relatată fără consimţământul meu", spune cântăreţul.

Chiar dacă admite că nu are nicio dovadă concretă privind implicarea poliţiştilor, Bryan Adams nu găseşte altă explicaţie pentru scurgerea de informaţii.

Mediatizarea informaţiilor de acest gen ar trebui să se facă dintr-o raţiune a interesului public, şi nu pentru a satisface dorinţa de bârfă.

"Mediatizarea informaţiilor de acest gen ar trebui să se facă dintr-o raţiune a interesului public, şi nu pentru a satisface dorinţa de bârfă", conchide artistul în vârstă de 52 de ani.

Scandalul din Marea Britanie, care a zguduit din temelii presa, poliţia şi chiar instituţiile politice, a pornit de la dezvăluiri privind interceptări ale telefoanelor mobile şi mituirea poliţiştilor în scopul obţinerii de informaţii. Cel mai afectat de acest scandal al fost trustul de presă patronat de magnatul Rupert Murdoch.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor