Brigitte Bardot ameninţă că va cere cetăţenia rusă

Celebra actriţă franceză Brigitte Bardot.
Celebra actriţă franceză Brigitte Bardot. (ERIC FEFERBERG / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
04.01.2013

Celebra actriţă franceză Brigitte Bardot a ameninţat vineri, prin intermediul unui comunicat, că va cere cetăţenia rusă, relatează Le Parisien.

„Este foarte furioasă din cauză că scrisorile sale privind cei doi elefanţi condamnaţi la eutanasiere nu sunt luate în considerare. Prin urmare, vrea să părăsească Franţa”, se arată într-un comunicat al fundaţiei sale.

Nemulţumirea sa survine ca urmare a faptului că justiţia franceză a decis în decembrie eutanasierea a doi elefanţi de la circul „Pinder, Baby&Népal” care s-au îmbolnăvit de tuberculoză.

Preşedintele Vladimir Putin a semnat un decret prin care i-a acordat cetăţenia rusă actorului francez Gerard Depardieu, a anunţat joi biroul de presă al Kremlinului, a scris joi Ria Novosti.

Depardieu a renunţat recent la cetăţenia franceză şi s-a stabilit în orăşelul belgian Nechin. Decizia sa de a pleca în Belgia s-a petrecut în contextul proiectului promovat de preşedintele socialist Francios Hollande de a impune o taxă de 75% pe partea de venit de peste un milion de euro pe an. Legea, adoptată de Adunarea Naţională, a fost invalidată de Consiliul Constituţional.

Putin declarase în decembrie 2012 că Depardieu poate conta pe un paşaport rus dacă vrea.

Serviciul Federal pentru Migraţie din Rusia a precizat că nu a primit nicio cerere în acest sens de la celebrul actor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor