Brazilianul André Luis Sasse, naturalizat, va putea evolua pentru prima reprezentativă

"Brazilianul André Luis Sasse, jucătorul echipei Autobergamo Deva şi unul dintre cei mai talentaţi tineri jucători din Liga I la futsal, a primit cetăţenia română. În aceste condiţii, André Luis Sasse devine eligibil pentru prima noastră reprezentativă.", se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.
(Thomas Eisenhuth / Bongarts / Getty Images)

André Luis Sasse, jucător brazilian în vârstră de 24 de ani ce evoluează la gruparea Autobergamo Deva, a primit cetăţenia română şi va putea evolua pentru echipa naţională de futsal a României, informează, joi, site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

"Brazilianul André Luis Sasse, jucătorul echipei Autobergamo Deva şi unul dintre cei mai talentaţi tineri jucători din Liga I la futsal, a primit cetăţenia română. În aceste condiţii, André Luis Sasse devine eligibil pentru prima noastră reprezentativă. Sosit în România în urmă cu patru ani, André Luis Sasse a cucerit primul titlu naţional la juniori, cu Autobergamo Deva. Transferat în 2020 la Imperial WET Miercurea Ciuc, brazilianul a cucerit cu gruparea harghiteană titlul în Liga I şi Cupa României. După desfiinţarea echipei Imperial WET Miercurea Ciuc, André Luis Sasse s-a întors la Autobergamo Deva, actualul lider al Ligii I", se menţionează pe site-ul citat.

"Sunt foarte foarte fericit că am devenit cetăţean român. La fel şi familia mea, care a primit vestea cu mare entuziasm. Când am acceptat să vin la Deva m-am interesat imediat despre România. Mărturisesc faptul că nu ştiam prea multe, dar am dorit să aflu cât mai multe informaţii despre România. Am fost primit foarte bine, iar asta a contat foarte mult. A mai contat faptul că am locuit în oraşe liniştite, aşa cum sunt Deva şi Miercurea Ciuc. Cel mai greu a fost să mă adaptez la frig! Aici, în România, am văzut pentru prima oară zăpadă. Nu am avut probleme nici cu mâncarea. Oricum nu mănânc prea mult. Nu mi-am propus să îmi iau cetăţenia română atunci când am ajuns la Deva. Ideea a apărut pe parcurs, atunci când jucam la Miercurea Ciuc", a declarat sportivul sud-american.

"Dacă voi fi convocat, voi răspunde cu bucurie şi cu mândrie. România e a doua mea ţară", a completat André Luis Sasse referitor la şansele de a îmbrăca tricoul naţionalei.

Şi alţi jucători de futsal au fost naturalizaţi şi joacă pentru naţionala României, brazilienii Savio Valadares, Felipe Oliveira, Carlos Henrique Ribeiro, Daniel Araujo sau portughezul Paulo Ferreira.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport