Brazilianul André Luis Sasse, naturalizat, va putea evolua pentru prima reprezentativă

"Brazilianul André Luis Sasse, jucătorul echipei Autobergamo Deva şi unul dintre cei mai talentaţi tineri jucători din Liga I la futsal, a primit cetăţenia română. În aceste condiţii, André Luis Sasse devine eligibil pentru prima noastră reprezentativă.", se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.
(Thomas Eisenhuth / Bongarts / Getty Images)

André Luis Sasse, jucător brazilian în vârstră de 24 de ani ce evoluează la gruparea Autobergamo Deva, a primit cetăţenia română şi va putea evolua pentru echipa naţională de futsal a României, informează, joi, site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

"Brazilianul André Luis Sasse, jucătorul echipei Autobergamo Deva şi unul dintre cei mai talentaţi tineri jucători din Liga I la futsal, a primit cetăţenia română. În aceste condiţii, André Luis Sasse devine eligibil pentru prima noastră reprezentativă. Sosit în România în urmă cu patru ani, André Luis Sasse a cucerit primul titlu naţional la juniori, cu Autobergamo Deva. Transferat în 2020 la Imperial WET Miercurea Ciuc, brazilianul a cucerit cu gruparea harghiteană titlul în Liga I şi Cupa României. După desfiinţarea echipei Imperial WET Miercurea Ciuc, André Luis Sasse s-a întors la Autobergamo Deva, actualul lider al Ligii I", se menţionează pe site-ul citat.

"Sunt foarte foarte fericit că am devenit cetăţean român. La fel şi familia mea, care a primit vestea cu mare entuziasm. Când am acceptat să vin la Deva m-am interesat imediat despre România. Mărturisesc faptul că nu ştiam prea multe, dar am dorit să aflu cât mai multe informaţii despre România. Am fost primit foarte bine, iar asta a contat foarte mult. A mai contat faptul că am locuit în oraşe liniştite, aşa cum sunt Deva şi Miercurea Ciuc. Cel mai greu a fost să mă adaptez la frig! Aici, în România, am văzut pentru prima oară zăpadă. Nu am avut probleme nici cu mâncarea. Oricum nu mănânc prea mult. Nu mi-am propus să îmi iau cetăţenia română atunci când am ajuns la Deva. Ideea a apărut pe parcurs, atunci când jucam la Miercurea Ciuc", a declarat sportivul sud-american.

"Dacă voi fi convocat, voi răspunde cu bucurie şi cu mândrie. România e a doua mea ţară", a completat André Luis Sasse referitor la şansele de a îmbrăca tricoul naţionalei.

Şi alţi jucători de futsal au fost naturalizaţi şi joacă pentru naţionala României, brazilienii Savio Valadares, Felipe Oliveira, Carlos Henrique Ribeiro, Daniel Araujo sau portughezul Paulo Ferreira.