Box: Lucian Bute va desfăşura revanşa cu englezul Carl Froch în luna martie 2013, la Montreal

Lucian Bute (Scott Heavey / Getty Images)
Epoch Times România
06.07.2012

Pugilistul român Lucian Bute va trebui să mai aştepte pentru a-şi putea recăpăta centura de centura de campion IBF la categoria supermijlocie, pierdută în faţa englezului Carl Froch, după ce reprezentanţii celor doi boxeri au decis să amâne meciul-revanşă pentru luna martie 2013, la Montreal.

Conform reprezentantului lui Bute, Jean Bedard, cea de-a doua confruntare dintre cei doi pugilişti ar urma să se desfăşoare pe 16 sau 23 martie, la arena Bell Centre din Montreal.

"Am discutat cu Eddie Hearn (promotorul boxerului englez) şi am căzut de acord ca revanşa Bute - Froch să aibă loc pe 16 sau 23 martie, la Montreal Bell Centre. Aveam o clauză în contract referitoare la revanşă, care s-ar fi putut disputa direct, fără să se ţină cont de rezultatul primului meci. Am decis, însă, împreună că este în interesul promovării efective a revanşei ca Lucian şi Carl să lupte mai întâi în evenimente separate şi ne vom coordona eforturile pentru ca amândoi să boxeze în aceeaşi zi, în luna noiembrie", a declarat Bedard, şeful InterBox, în cursul unei conferinţe de presă.

Acesta nu a exclus, totodată, posibilitatea ca Lucian Bute să dispute următorul său meci în România. "Este foarte probabil ca Lucian să boxeze la Montreal sau Quebec în această toamnă. Am discutat cu un adversar şi i-am trimis deja o ofertă", a adăugat Bedard.

Eddie Hearn a precizat, la rândul său, că Froch, care l-a învins pe Lucian Bute prin KO tehnic în repriza a 5-a, pe 26 mai la Nottingham, urmează să-şi apere titlul în luna noiembrie, tot în Marea Britanie, înainte de a-i acorda revanşa românului.

"Meciul Froch - Bute reprezintă deja unul dintre marile momente din istoria boxului britanic. A generat un record din punct de vedere al audienţei TV, disputându-se cu casa închisă pe o arenă în care fani au trăit ceea ce numeroşi experţi respectaţi şi luptători au descris drept cea mai frumoasă atmosferă trăită vreodată la un meci în Marea Britanie. Desigur, ca orice luptător, Lucian doreşte să-şi ia revanşa după această înfrângere şi, conform înţelegerii, are dreptul să încerce ca acest lucru să devină posibil. Atât eu, cât şi Jean Bedard considerăm că este în interesul ambilor pugilişti să dispute câte un meci interimar, în cursul acestui an, înaintea revanşei", a precizat impresarul englez.

Hearn consideră că cea de-a doua confruntare dintre Bute şi Froch, care va avea loc la Montreal, reprezintă un "eveniment de mare amploare", iar eventualele victorii pe care cei doi le vor obţine în meciurile interimare, nu vor face decât "să arunce gaz peste foc", înaintea revanşei.

"Vom anunţa următorul adversar pentru Carl în următoarele săptămâni, pentru un nou meci mare în Marea Britanie", a adăugat Eddie Hearn.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor