Boston: Un poliţist, împuşcat mortal. Focuri de armă la Universitatea MIT

Două explozii la Maratonul din Boston au omorât trei oameni şi  au rănit alţi 144, 16 aprilie 2013.
Două explozii la Maratonul din Boston au omorât trei oameni şi au rănit alţi 144, 16 aprilie 2013. (Spencer Platt / Getty Images)
Cristina Boiangiu
19.04.2013

O persoană a împuşcat mortal un poliţist din Boston, iar focuri de armă s-au auzit joi seara la Institutul de Tehnologie al Massachusetts. Clădirea a fost încercuită de angajaţi ai serviciilor de securitate.

"Rămâneţi în afara zonei până la noi ordine. Nu se ştie dacă sunt victime", a fost mesajul postat pe site-ul Universităţii. În timpul schimbului de focuri, o persoană ar fi fost lovită de gloanţe, când poliţiştii au lansat o operaţiune de căutare, după ce un poliţist a fost ucis în zonă.

Acesta este cel de al doilea incident soldat cu victime din ultimele zile, de la Boston. Luni, un dublu atentat a provocat moartea a trei persoane şi rănirea altor aproximativ 180. Incidentul a avut loc la linia de sosire a maratonului la care au participat mii de persoane.

Agenţii FBI au descoperit bucăţi de plastic şi cuie la locul incidentului, rămăşiţe ale celor două bombe, care ar fi fost introduse în oale sub presiune. Obiectele suspecte au fost trimise la laboratorul agenţiei din Quantico, Virginia, unde vor fi investigate. Bombele au fost realizate din material exploziv introdus în oale sub presiune de cinci litri, care au fost puse în genţi negre şi lăsate pe asfalt.

Poliţiştii au cerut martorilor prezenţi la maraton să informeze agenţii despre orice persoană care a părut să se poarte într-un mod suspect. Autorităţile au dat asigurări că îi vor căuta pe responsabilii pentru incident şi îi vor pedepsi.

Preşedintele Barack Obama a declarat că atentatul a fost un act terorist, încă nerevendicat de nici o organizaţie, şi nu se cunoaşte nici motivul.

”Poporul american refuză să fie terorizat. Ce am văzut ieri după explozii au fost dovezi de eroism şi bunătate şi generozitate şi dragoste”, a afirmat Obama.

Investigatorii caută un bărbat surprins de o cameră de supraveghere a unui supermarket, în timp ce lăsa o geantă neagră în apropierea liniei de sosire a maratonului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor