Bosnia şi Herţegovina: Bărbat înarmat se sinucide după ce ucide doi soldaţi

Un bărbat înarmat cu o puşcă de asalt a ucis miercuri doi soldaţi bosniaci în apropierea capitalei Sarajevo. În timp ce guvernul a organizat o sesiune de urgenţă, bărbatul s-a sinucis în locuinţa sa asediată de forţele de poliţie.
Poliţia bosniacă investighează autobuzul asupra căruia s-a deschis focul în Sarajevo, 18 noiembrie 2015.
Poliţia bosniacă investighează autobuzul asupra căruia s-a deschis focul în Sarajevo, 18 noiembrie 2015. (Captură Foto)
Andrei Popescu
19.11.2015

Presa locală a raportat miercuri seară că bărbatul, identificat ca Enes Omeragic, a ucis soldaţii la o casă de pariuri din Rajloviac, o suburbie a Capitalei, înainte să deschidă focul asupra unui autobuz. Cel puţin o persoană a fost raportată ca fiind rănită.

Ministrul bosniac al Securităţii Dragan Mektic a confirmat faptul că atacatorul s-a sinucis după ce poliţia l-a identificat şi s-a deplasat la locuinţa sa.

Ediţia online a ziarului bosniac Dnevni Avaz a raportat că bărbatul înarmat s-a aruncat în aer miercuri, în jurul miezului nopţii, cu ajutorul unei grenade de mână.

Speculaţii islamiste

Comisarul poliţiei din Sarajevo Vahid Cosic a respins speculaţiile iniţiale că atacul a fost desfăşurat de un membru al comunităţii islamiste radicale din Bosnia sau că atacul ar fi avut o posibilă legătură cu terorismul, conform Deutsche Welle.

“Sunt doar zvonuri şi insinuări. Este prea devreme şi nu putem declara un astfel de lucru”, a declarat Cosic, conform Dnevni Avaz.

Extremiştii islamişti au desfăşurat cel puţin două atacuri anterioare în Bosnia. Un atac asupra ambasadei americane în 2011 nu s-a soldat cu victime, dar în aprilie 2016, un ofiţer a fost ucis în timpul unui atac asupra unei secţii de poliţie. De la războiul din 1992-1995, în Bosnia au existat mai multe comunităţi fundamentaliste islamice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor