Bonsaiul flotant şi legenda sa despre stele (video)

Combinând arta antică a bonsaiului şi puterea magneţilor, apar plante incredibile care sfidează gravitaţia! Urmăriţi acest video, este aproape ireal.
Bonsai flotant
Bonsai flotant (Captură You Tube)

„Air Bonsai” este numele cu care şi-au botezat creaţia designerii de la compania japoneză Hoshinchu

Proiectul bonsailor plutitori a luat naştere în atelierul companiei Hoshinchu din Kyushu, insulă situată în sudul Japoniei. Pentru realizarea acestuia au fost colectaţi 366.800 euro de la peste 1.800 de sponsori. Mesajul de lansare este într-adevăr formulat în stilul unic al japonezilor: "Air Bonsai, creează propria ta stea plutitoare", scrie pe pagina de Kickstarter de la compania Hoshinchu.

De pe pagina web a proiectului nu lipseşte legenda despre apariţia acestor copaci care pot rămâne în aer: bonsaii sunt stele care formează o galaxie mică şi, de fiecare dată când se naşte unul nou, se poate pune o dorinţă.

Sistemul care face ca "mica stea" să funcţioneze este compus din două părţi: partea de jos, numită „baza energetică”, realizată din porţelan tradiţional japonez, şi partea de deasupra pe care au numit-o „mingea plutitoare”. Ambele jumătăţi sunt prevăzute cu magneţi, astfel încât cele două jumătăţi se resping şi generează o mişcare de rotaţie.

Baza este confecţionată din porţelan tradiţional japonez, iar bonsaiul poate fi înlocuit cu orice altă plantă.