Bombardiere ruseşti observate în apropierea Alaskăi şi Canadei. NORAD răspunde

Avioane de luptă ruseşti au zburat săptămâna trecută în apropierea Alaskăi şi Canadei de mai multe ori, determinând forţele de apărare aeriană nord-americane să trimită avioane de luptă pentru prima dată în peste doi ani, a susţinut Pentagonul.
Bombardier rusesc Tu-95 Bear.
Bombardier rusesc Tu-95 Bear. (Alexander Nemenov/AFP/Getty Images)

Câteva bombardiere ruseşti Tu-95 Bear au fost observate în spaţiul aerian internaţional de trei ori – de două ori în apropierea Insulelor Aleutine din Alaska şi o dată în zona Alaskăi aproape de Canada, a afirmat Pentagonul.

Zborurile ruseşti au avut loc în 17, 18 şi 20 aprilie, determinând Comandamentul Nord American de Apărare Aerospaţială (NORAD) să lanseze de două ori avioane de luptă pentru a efectua interceptări, a adăugat Pentagonul.

Lori O’Donley, purtătoare de cuvânt a NORAD, a declarat că avioane antisubmarine Il-38 au fost, de asemenea, observate în spaţiul aerian internaţional, în aceeaşi zonă, în 19 aprilie.

Casa Albă nu a dat importanţa zborurilor ruseşti, susţinând că “nu este ceva atât de neobişnuit”.

“Toate [zborurile] au fost desfăşurate într-o manieră sigură, profesională şi au respectat spaţiul aerian american”, a declarat căpitanul Jeff Davis, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Dar Davis a precizat că astfel de zboruri nu au avut loc în largul coastei Alaskăi de mai mulţi ani, posibil din cauza faptului că bombardierele Tu-95 a fost ţinute la sol pentru operaţiuni de întreţinere.

“Este pentru prima dată în aproximativ 2 ani şi jumătate când vedem că Rusia desfăşoară misiuni de zbor cu bombardiere de rază lungă în Alaska şi în vecinătatea ei”, a mai susţinut el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe