Falsă alarmă cu bombă la bordul unui zbor cu peste 450 de pasageri cu destinaţia Paris

La bordul unui avion Air France care se îndrepta din Mauritius către Paris a fost descoperit un obiect suspect. Autorităţile keniene au confirmat că obiectul de la bordul avionului obligat să aterizeze la Mombasa este o bombă, informează Independent.
(Pascal Le Segretain / Getty Images)

UPDATE. Şeful companiei aeriene, Frederic Gagey, a anunţat că a fost, de fapt, vorba despre o alarmă faptă şi că pachetul suspect ar fi fost confecţionat din hârtii şi un cronometru, potrivit bbc.com.

Oficialul a subliniat că nu aveam de-a face cu o glumă proastă, ci un act extrem de agresiv, aceasta fiind a patra alarmă falsă de la atentatele teroriste din Paris.

* * *

Doi suspecţi aflaţi la bordul avionului au fost puşi sub investigaţie de către forţele de securitate din Kenya, după ce avionul a fost forţat să aterizeze de urgenţă în Mombasa, la ora 12:37, atunci când un pachet suspect a fost descoperit în toaletă.

Toţi cei 459 de pasageri şi 13 membri ai echipajului au fost escortaţi în condiţii de siguranţă de pe aeronavă, în timp ce bomba a fost luată de către marina din Kenya pentru a fi detonată departe de aeroport.

Geniştii din Kenya au examinat dispozitivul după ce avionul a aterizat, în timp ce pasagerii au fost duşi spre hotelurile din apropiere. Serviciile de securitate au blocat accesul în aeroport, iar zborurile au fost suspendate.

Nimeni nu şi-a asumat încă responsabilitatea pentru atac.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe