Bogdan Diaconu: Un teritoriu românesc a rămas suspendat dincolo de Prut şi ţinut la cheremul Rusiei

Bogdan Diaconu
Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

Un teritoriu românesc a rămas suspendat dincolo de Prut şi ţinut la cheremul Rusiei pentru că statul român nu a făcut paşi decisivi în a obţine reîntregirea ţării aşa cum îşi doresc românii de pe ambele maluri ale Prutului, a declarat şeful PRU, Bogdan Diaconu, care le transmite partidelor politice că, în loc să se certe între ele pentru putere, mai bine s-ar bate pentru reunificarea ţării.

"Este o caracteristică a partidelor politice din ultimii 25 de ani să fie într-un permanent conflict între ele şi să ducă o luptă crâncenă pentru a pune mâna pe resursele ţării, dar să fie absente de la împlinirea marilor idealuri naţionale şi să rămână mute în faţa altor puteri atunci când vine vorba de a-şi apăra ţara.

Astăzi, 28 iunie, la 75 de ani de la ultimatumul sovietic prin care România pierdea Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa, este momentul să reafirmăm dorinţa poporului român de reîntregire şi de reparare istorică a raptului teritorial prin care naţiunea română a fost divizată în mai multe părţi", a precizat Bogdan Diaconu.

Preşedintele Partidului România Unită va fi prezent în această seară la comemorarea tragediei din 28 iunie 1940, la evenimentul organizat de Acţiunea 2012 în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

"România trebuie să dea semnalul că nu va mai lăsa Basarabia în mâinile Rusiei încă o dată şi să îşi afirme puternic dorinţa şi capacitatea de reunificare. Nici Rusia, nici nimeni altcineva nu ne va împiedica să redevenim o singură ţară, aşa cum am fost şi aşa cum este dreptul nostru să fim", a subliniat Bogdan Diaconu.

Recomandăm şi Zi de doliu naţional. 75 de ani de la pierderea Basarabiei, nordului Bucovinei şi Ţinutului Herţa

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne