Bode: Ne uităm dacă este sau nu în regulă să stai în vârful muntelui, pe plajă sau în mare fără mască

(Getty Images)
Andrei Popescu
12.04.2021

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că Guvernul ia în considerare ridicarea treptată a unor restricţii, inclusiv obligativitatea purtării măştii pe plajă, în mare sau în vârful muntelui, dar cu respectarea anumitor condiţii.

“Portul măştii este obligatoriu şi în faţa Ministerului Afacerilor Interne, şi pe plajă, şi la munte. Sigur că atunci când premierul Florin Cîţu a venit cu această perspectivă încurajatoare ca, începând cu 1 iunie, acum mai exact începând cu luna iunie, o parte din restricţii să fie ridicate gradual, aşa cum au fost şi introduse de altfel, cu siguranţă ne gândim şi la acest aspect, pentru că, în condiţiile în care ajungi în vârful muntelui şi porţi mască sau stai pe plajă, intri în mare cu mască, din punctul meu de vedere, ca oameni normali ce suntem cu toţii, ne uităm dacă este sau nu în regulă”, a susţinut Bode.

De asemenea, şeful MAI a criticat faptul că, anul trecut, pe plajă, mii de oameni au stat unii lângă alţii fără mască, adăugând că acel scenariu “nu poate fi încurajator pentru limitarea răspândirii pandemiei”.

“Pas cu pas, gradual, aceste restricţii sunt luate în calcul a fi ridicate şi am dat acest exemplu, inclusiv masca în anumite condiţii de distanţare, de respectare a regulilor de protecţie sanitară, acest lucru poate fi luat în calcul. Dar astăzi, când vorbim, portul măştii este obligatoriu”, a mai precizat Lucian Bode.

Reamintim că, duminică, şeful MAI a transmis, la Prima TV, că, în minivacanţa de 1 Mai, staţiunile de pe litoral vor putea oferi cazare, dar cluburile vor fi închise. În plus, Bode a adăugat că, în funcţie de evoluţia pandemiei, autorităţile se vor gândi într-un viitor apropiat ca petrecerile să fie permise, dar că, deocamdată, nu există reglementări în acest sens.

Totodată, ministrul a mai explicat că va fi posibil să se permită turiştilor să nu poarte mască pe plajă, dar că acest lucru trebuie discutat în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

“În acest moment, reglementarea legată de mască este în vigoare. Masca este obligatoriu a fi purtată. Sigur, până în data de 1 mai, vom mai avea discuţii în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi este posibil să discutăm şi despre o astfel de eventualitate de a limita purtarea măştii în anumite situaţii, în vârful muntelui sau la plajă. Este o discuţie. Şi la restaurant nu mănânci cu mască. Sunt lucruri de bun-simţ şi care pot fi analizate”, a declarat Lucian Bode. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor