Boc: Nu cred că se poate pune în discuţie o nouă procedură de suspendare a preşedintelui

După ce unii lideri ai USL au anunţat că ar intenţiona o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu, după ce acesta va reveni la Cotroceni, fostul premier Emil Boc a afirmat că nu crede că această variantă ar putea fi pusă în practică de oameni sănătoşi la cap.
Fostul premier al României, Emil Boc. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
22.08.2012

După ce unii lideri ai USL au anunţat că ar intenţiona o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu, după ce acesta va reveni la Cotroceni, fostul premier Emil Boc a afirmat că nu crede că această variantă ar putea fi pusă în practică de oameni sănătoşi la cap.

"Nu cred că se poate pune în discuţie o asemenea procedură de suspendare a preşedintelui Băsescu de către oameni care sunt sănătoşi la cap. Ţara mai are câteva luni până la alegerile parlamentare, economia este în criză, cursul euro-leu se prăbuşeşte, preţul la gaz creşte, investiţiile străine directe scad, iar noi discutăm de suspendări. (...) Politicienii trebuie să aibă grijă pentru ceea ce sunt plătiţi, de treburile ţării şi să rezolve problemele. Politicienii nu sunt plătiţi din bani publici să genereze conflicte şi tensiuni în fiecare zi, aşa cum fac actualii guvernanţi. Ei sunt plătiţi în primul rând să rezolve problemele ţării şi ale oamenilor", a spus Boc.

El se aşteaptă ca lucrurile să revină la normal după decizia Curţii Constituţionale.

"Guvernanţii ar trebui să discute problemele economice şi să caute soluţii. A menţine în continuare ambiţii şi orgolii politice ca primă temă a preocupării tuturor este o mare greşeală şi face tare mult rău ţării în condiţiile actuale. Constituţia trebuie respectată în spiritul şi litera ei. Litera spune clar că preşedintele se întoarce la Cotroceni, iar litera şi spiritul Constituţiei cer un regim de coabitare între preşedinte şi premier, între preşedinte şi majoritatea parlamentară, posibil, democratic", a precizat Boc.

Vicepreşedintele PNL, Relu Fenechiu, a declarat că nu exclude ideea unei noi suspendări din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

"Această decizie a Curţii prelungeşte criza politică. Traian Băsescu nu poate să fie un partener pentru noi, pentru că asta ar însemna să fim cu Traian Băsescu şi împotriva celor opt milioane de oameni. Eu prefer să fiu alături de cei opt milioane de români, să mă bat în continuare cu Traian Băsescu şi să sper că le voi putea garanta românilor sărbători fără Traian Băsescu preşedinte", a susţinut Fenechiu.

Despre o nouă posibilă suspendare a lui Băsescu a vorbit şi Antonescu care a spus că nu exclude această variantă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor