Boc: Nu am fructificat suficient gafele Guvernului

Lucrările Congresului Partidului Popular European (PPE) de la Palatul Parlamentului. Emil Boc.
Lucrările Congresului Partidului Popular European (PPE) de la Palatul Parlamentului. Emil Boc. (Epoch Times România)

PDL nu a folosit suficient, în interes propriu, gafele Guvernului, erorile pe care le-au făcut cei de la USL, a precizat fostul premier Emil Boc. El a apreciat că de vină sunt atât preşedintele partidului, cât şi membrii de rând care nu au făcut opoziţie în mod eficient.

"E clar că PDL nu se manifestă cu suficienţă forţă ca partid de opoziţie şi asta este vina fiecăruia dintre noi, fiecare membru are obligaţia de a face opoziţie, vizibilă, iar argumentele să fie corecte şi credibile, este o vină de la preşedintele partidului până la ultimul membru. Asta ne revine fiecăruia dintre noi, în calitate de partid de opoziţie, să facem opoziţie în fiecare zi. Evident că tonul îl dă conducerea partidului, tonul face muzica şi în politică. Nu am fructificat, încă, suficient gafele Guvernului Ponta, erorile pe care le-a făcut şi le face, şi ele trebuie taxate. (...) Datoria de a face opoziţie aparţine de la preşedinte până la ultimul membru PDL. Trebuie să fim mai vocali. Cum zicea Lenin într-un alt context, opoziţia trebuie făcută ceas de ceas şi în proporţie de masă, iar în variantă capitalistă actuală aş spune că trebuie făcută în fiecare zi, cu argumente şi profesional. Taxat fără menajamente ceea ce face Guvernul. Opoziţia poate corecta multe erori ale puterii, dacă le spune. Când puterea nu are o opoziţie, crede că totul este perfect. Şi din perspectiva procesului democratic este nevoie de o opoziţie puternică, pentru că se pot corecta în timp real deciziile puterii", a precizat Boc.

Greşelile USL care ar fi trebuit speculate sunt legate de liberalizarea preţului la utilităţi, despre creşterea preţurilor la gaz şi energie electrică.

"În timp ce noi ne-am bătut să ducem termenele spre 2020, Guvernul Ponta le-a adus în 2013 şi de aici înainte vor avea loc creşteri masive, cu impact major pentru buzunarul oamenilor. Trebuie spus acest lucru în fiecare zi, iar Guvernul să îşi asume răspunderea. A cedat prea uşor şi a pus o povară prea mare pe umerii contribuabililor", a precizat Boc.