Boc: Listele electorale permanente pentru referendum, actualizate pe 10 iulie

Fostul premier Emil Boc a declarat că listele electorale pentru referendumul de pe 29 iulie, privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, au fost actualizate la nivel local pe 10 iulie.
Fostul premier al României, Emil Boc. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
16.08.2012

Fostul premier Emil Boc a declarat că listele electorale pentru referendumul de pe 29 iulie, privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, au fost actualizate la nivel local pe 10 iulie.

"Listele pentru referendum sunt cele care au fost gata pe 10 iulie. Din punct de vedere legal, ca primar am semnat pentru referendum listele electorale din 10 iulie în urma actualizării lor şi acelea sunt datele pe care le-am comunicat oficialităţilor statului pentru a avea în vedere referendumul organizat în 29 iulie. Decizia de marţi a Curţii Constituţionale arată clar că e vorba de numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale pentru referendumul din 29 iulie or acele liste au rămas definitive, practic, după epuizarea celor cinci zile de la anunţarea datei referendumului", a spus Boc.

Prefectul de Cluj, Ioan Vuşcan, a declarat că speră ca şi Primăria Cluj-Napoca să comunice raportările privind cetăţenii scoşi din listele electorale.

"În urma deciziei Curţii Constituţionale, termenul de actualizare a listelor electorale s-a devansat şi va trebui să încheiem acţiunea până pe 21 august. Sperăm ca şi Primăria Cluj-Napoca să reacţioneze pozitiv şi să închidem acest proces. În judeţul Cluj nu au fost probleme majore la referendum şi sperăm să nu fie probleme nici cu aceste raportări legate de listele electorale", a spus Vuşcan.

În judeţul Cluj, au fost găsite 3.800 de persoane incluse în cele nouă categorii de cetăţeni care nu ar fi trebuit să se regăsească în listele electorale pentru referendumul.

Curtea Constituţională a solicitat Guvernului să comunice, până la 21 august, listele electorale permanente actualizate până la data de 10 iulie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor