Boc: Fac un apel la cetăţeni pentru conştientizarea pericolului

Fostul premier PDL Emil Boc a declarat că acţiunile USL sunt un atac barbar la adresa democraţiei, prin care se încearcă suprimarea funcţionării unor instituţii ale statului.
Emil Boc, Primar Municipiul Cluj Napoca (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
04.07.2012

Fostul premier PDL Emil Boc a declarat că acţiunile USL sunt un atac barbar la adresa democraţiei, prin care se încearcă suprimarea funcţionării unor instituţii ale statului. Boc a acuzat USL că urmăreşte controlul total al nominalizărilor pentru viitoarele poziţii de procuror general şi procuror şef al DNA.

Schimbarea Avocatului Poporului ar fi avut ca scop, în opinia lui Boc, politizarea instituţiei necesară pentru că cei aflaţi la putere să poată emite ordonanţe de urgenţă fără ca nimeni să mai poată ataca la Curtea Constituţională eventualele acte normative.

"Avocatul Poporului a atacat la CCR câteva acte legislative, iar CCR i-a dat dreptate. Schimbarea Avocatului Poporului s-a făcut pur arbitrar, fără să existe o încălcare a Constituţiei şi a legilor în vigoare. Numind un om din aria de interes a PSD, acesta este un garant că nu va ataca la CCR eventualele ordonanţe de urgenţă pe care Guvernul le va da, legate de suspendarea preşedintelui sau legea uninominalului. Aceste lucruri se văd de la mare distanţă", a spus Boc.

Boc a afirmat că, în urma acţiunilor USL, se încearcă distrugerea echilibrelor în funcţionarea instituţiilor statului. "Acum se doreşte demolarea şi distrugerea acestui echilibru şi control reciproc între puterile statului şi acapararea lor de o singură putere. O democraţie nu funcţionează după bunul plac al unor lideri de moment", a spus Boc.

El s-a adresat cetăţenilor şi le-a cerut să-şi da seama la timp ce se întâmplă în ţară. "Fac un apel la cetăţeni la conştientizarea pericolului pe care îl presupune transformarea funcţionării României într-un stat totalitar", a menţionat Boc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor